Μπ. Μενέντεζ: Τώρα εισπράττουμε τις συνέπειες του «ελεύθερου» που έδωσε ο Τραμπ στον Ερντογάν

Μπ. Μενέντεζ: Τώρα εισπράττουμε τις συνέπειες του «ελεύθερου» που έδωσε ο Τραμπ στον Ερντογάν

Ο πλέον ισχυρός Γερουσιαστής σε θέματα διεθνών υποθέσεων, ο πρόεδρος της επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στη συμπεριφορά της Τουρκίας ως συνέπεια της προσωπικής σχέσης που είχε ο πρόεδρος της με τον Ντόναλντ Τραμπ, καλώντας μάλιστα την κυβέρνηση Μπάιντεν να συνεργαστεί με τις Δημοκρατίες της περιοχής, ήτοι την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Στην Τουρκία, ο Πρόεδρος Ερντογάν απέκτησε το ελεύθερο από την προηγούμενη κυβέρνηση και βλέπουμε τα αποτελέσματα. Την αγορά ενός ρωσικού πυραυλικού συστήματος, τη στρατιωτική επιθετικότητα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και τη Συρία, καθώς και φιλοπόλεμες δράσεις κατά της Ελλάδας και της Κύπρου. Αν και θεωρείται σύμμαχος του ΝΑΤΟ, η Τουρκία φαίνεται να θέλει να τα σπάσει μαζί μας αντί να είναι εταίρος μας.

Δεν συμφωνώ με τις επιλογές του Ερντογάν και ως εκ τούτου πρέπει να αρχίσουμε να επαναπροσανατολίζουμε τη πολιτική μας στην Ανατολική Μεσόγειο, προς τις δημοκρατίες οι οποίες μοιράζονται μαζί μας τις αξίες μας και τα συμφέροντά μας για την ασφάλεια. Η κυβέρνηση έχει μια σημαντική ευκαιρία εδώ και ελπίζω να την εκμεταλλευτεί», είπε ο Μενέντεζ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μενέντεζ ο οποίος έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές «εχθρός» από τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι αδιαμφισβήτητα ο πιο ένθερμος υποστηρικτής των θέσεων της Ελλάδας και της Κύπρου στην αμερικανική πολιτική σκηνή προσφέροντας καίρια υποστήριξη στα εθνικά μας δίκαια σε κρίσιμες στιγμές.