Μεξικό: 463 νεκροί και 8.074 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Μεξικό: 463 νεκροί και 8.074 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 8.074 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ άλλοι 463 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα να φθάνει τους 141.248 νεκρούς επί συνόλου 1.649.502 μολύνσεων.

Στην πραγματικότητα όμως, οι αριθμοί των θανάτων και των κρουσμάτων είναι μάλλον πολύ υψηλότεροι από αυτούς που ανακοινώνονται επίσημα, αναγνωρίζουν στελέχη του υπουργείου, εξηγώντας ότι γίνονται λίγα τεστ.

Χιλή: Πάνω από 3.900 κρούσματα κορονοϊού σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Χιλής ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 3.918 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ το ίδιο διάστημα άλλοι 70 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 17.547 νεκρούς επί συνόλου 673.750 μολύνσεων.

Τα κρούσματα έχουν αυξηθεί κατά 58% μέσα στις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Το υπουργείο απέκλεισε το ενδεχόμενο να επιβληθεί καραντίνα στη μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, του Σαντιάγο, επικαλούμενο το ότι ο δείκτης θετικότητας ήταν 4%.

Ωστόσο επιδημιολόγοι συστήνουν στην κυβέρνηση να περιορίσει τις μετακινήσεις μεταξύ περιοχών της χώρας και να καταρτίσει σχεδιασμούς για την επιβολή lockdowns σε διάφορες πόλεις καθώς προειδοποιούν ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας ενδέχεται να επιδεινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου στο νότιο ημισφαίριο, η κυβέρνηση δίνει ειδικές άδειες μετακίνησης σε οικογένειες που θέλουν να ταξιδέψουν εντός της χώρας, ενώ επιτρέπει επίσης την έλευση ξένων τουριστών, για να τονωθεί ο τομέας αυτός οικονομικής δραστηριότητας.

AP Photo/Marco Ugarte

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ