Μέι: Κανένα σχέδιο για συνομιλίες με Τραμπ μετά τη διπλωματική διένεξη

Μέι: Κανένα σχέδιο για συνομιλίες με Τραμπ μετά τη διπλωματική διένεξη

Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν τρέχοντα σχέδια για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις των χωρών τους, ανακοίνωσε το γραφείο της Μέι, έπειτα από τις τελευταίες δηλώσεις σήμερα του Τραμπ που χαρακτήρισε τον βρετανό πρεσβευτή στην Ουάσινγκτον «πολύ ηλίθιο τύπο», επαναλαμβάνοντας παράλληλα τις επιθέσεις του εναντίον της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι και υποστηρίζοντας πως οι διαπραγματεύσεις για το Brexit ήταν μια «καταστροφή».

Ήταν το τελευταίο επεισόδιο σε μια κλιμακούμενη διπλωματική διένεξη ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βρετανία που ξέσπασε μετά τη δημοσίευση σε βρετανική εφημερίδα διπλωματικών τηλεγραφημάτων στα οποία ο Βρετανός διπλωμάτης Κιμ Ντάροκ επικρίνει έντονα την κυβέρνηση Τραμπ.

«Ο παλαβός πρεσβευτής τον οποίο πάσαρε το Ηνωμένο Βασίλειο στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι κάποιος που μας ενθουσιάζει, είναι ένας πολύ ηλίθιος τύπος», είπε νωρίτερα σήμερα ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

«Δεν γνωρίζω τίποτε που να βρίσκεται στην ατζέντα», δήλωσε ο εκπρόσωπος όταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν σχέδια οι δύο ηγέτες να συνομιλήσουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ