M. Πομπέο: Επικροτούμε την Ελλάδα για την αναγνώριση του Χ. Γκουαϊδό

M. Πομπέο: Επικροτούμε την Ελλάδα για την αναγνώριση του Χ. Γκουαϊδό

Την ενέργεια της ελληνικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας σχολίασε ευμενώς με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό twitter ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, μετά τα θετικά σχόλια και του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Μάικ Πενς.

Συγκεκριμένα ο Μάικ Πομπέο σχολίασε μέσω Τwitter την κίνηση της Ελλάδας λέγοντας: «Επικροτούμε την Ελλάδα γιατί συντάχθηκε με τις άλλες 54 χώρες που αναγνωρίζουν τον μεταβατικό πρόεδρο Γκουαϊδό. Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εργάζονται με τη διεθνή κοινότητα σε στήριξη των πολιτών της Βενεζουέλας, καθώς επιδιώκουν την αποκατάσταση της δημοκρατίας, ευημερίας και σταθερότητας στη χώρα τους»

Υπενθυμίζεται ότι πριν από τον Πομπέο, μήνυμα για την αναγνώριση του Γκουαϊδό είχε στείλει και ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. «Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης επέδειξε θαρραλέα ηγετική ικανότητα ανακοινώνοντας ότι η Ελλάδα αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο της Βενεζουέλας», σημείωσε χαρακτηριστικά. 

Την Παρασκευή, με ανακοίνωση, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι αναγνωρίζει τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο στη Βενεζουέλα, προκειμένου να προκηρύξει ελεύθερες, δίκαιες και δημοκρατικές προεδρικές εκλογές.