Λονδίνο: Διαδήλωση κατά του Μπ. Τζόνσον μία μέρα μετά τον εκλογικό θρίαμβο

Λονδίνο: Διαδήλωση κατά του Μπ. Τζόνσον μία μέρα μετά τον εκλογικό θρίαμβο

Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν σήμερα πορεία στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών, όπου μεταξύ των συνθημάτων ήταν το «Δεν είναι ο πρωθυπουργός μου», σε αντιστοιχία με αυτό των διαδηλωτών στις ΗΠΑ κατά του Ντ. Τραμπ, «Δεν είναι ο Πρόεδρός μου».

Οι διαδηλωτές οι οποίοι πραγματοποίησαν απόψε πορεία στο κέντρο του Λονδίνου για να διαμαρτυρηθούν κατά του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών τραγουδούσαν «Μπόρις Τζόνσον: Δεν είναι ο πρωθυπουργός μου» και «Μπόρις, Μπόρις, Μπόρις, ''Έξω, Έξω, Έξω».

Οι διαδηλωτές, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «Αψηφήστε την εξουσία των Τόρις» και «Ευπρόσδεκτοι οι πρόσφυγες» και περπατούσαν με ταχύ βηματισμό από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ έως την πλατεία Τραφάλγκαρ, μπλοκάροντας την κυκλοφορία υπό το βλέμμα μεγάλης αστυνομικής παρουσίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Συντηρητικοί του Τζόνσον κέρδισαν στις χθεσινές εκλογές με μεγάλη διαφορά, αποσπώντας μια ιστορική νίκη έναντι των Εργατικών, οι οποίοι καταποντίστηκαν.

Σήμερα, ο Βρετανός πρωθυπουργός παρουσιάσθηκε ενωτικός και απηύθυνε έκκληση να «κλείσει» αυτή η περίοδος των διχασμών σε σχέση με το Brexit, οι οποίοι ταλάνισαν τη χώρα τα τελευταία τρισήμισι χρόνια.