Λιβύη: Κατατέθηκε στη Βουλή η λίστα των υπουργών από τον μεταβατικό πρωθυπουργό

Λιβύη: Κατατέθηκε στη Βουλή η λίστα των υπουργών από τον μεταβατικό πρωθυπουργό

Ο μεταβατικός πρωθυπουργός της Λιβύης Άμπντελ Χαμίντ Ντμπεϊμπά υπέβαλε σήμερα τη σύνθεση της κυβέρνησής του στο εκλεγμένο κοινοβούλιο της χώρας, με την ελπίδα ότι θα πάρει την Δευτέρα την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών.

«Όπως ορίζει ο οδικός χάρτης», ο Ντμεϊμπά «παρέδωσε στην προεδρία του Κοινοβουλίου τις προτάσεις του για τα υπουργικά χαρτοφυλάκια πριν από τη συνεδρίαση της 8ης Μαρτίου», ανέφερε το γραφείο του.

Στη λακωνική ανακοίνωση δεν αναφέρονται τα ονόματα των προτεινόμενων υπουργών.

Η νέα κυβέρνηση, εφόσον εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, θα αναλάβει το δύσκολο έργο να ενώσει τους θεσμούς της χώρας, η οποία σπαράσσεται από συγκρούσεις μετά την ανατροπή του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011. Θα πρέπει επίσης να οδηγήσει τη Λιβύη στις εκλογές που έχουν οριστεί για τις 24 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Αγκίλα Σάλεχ έχει ανακοινώσει ότι η συνεδρίαση της Δευτέρας θα γίνει στη Σύρτη, στα μισά του δρόμου ανάμεσα στην Τριπολίτιδα και την Κυρηναϊκή, τις δύο μεγάλες επαρχίες που κυβερνώνται από αντίπαλες αρχές. Ακόμη και αν δεν γίνει ψηφοφορία την ημέρα αυτή, ο Ντμπεϊμπά έχει περιθώριο μέχρι τις 19 Μαρτίου για να εξασφαλίσει την έγκριση του κοινοβουλίου το οποίο εδρεύει στο Τομπρούκ.