Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδιο για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδιο για οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν υπέγραψε νομοσχέδιο για την παροχή βοήθειας ύψους σχεδόν 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης της στρατιωτικής υποστήριξης για τη ρωσική εισβολή, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Συγκεκριμένα, ο Μπάιντεν, ο οποίος βρίσκεται στη Σεούλ για την πρώτη του σύνοδο κορυφής με τον νέο πρόεδρο της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γιόλ, υπέγραψε επίσης ένα νομοσχέδιο που αποσκοπεί στη βελτίωση της πρόσβασης στο βρεφικό γάλα.

Οι εν λόγω εξελίξεις έρχονται αφότου η αμερικανική Γερουσία ενέκρινε το τεράστιο νέο νομοσχέδιο στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας του Μπάιντεν για την Ουκρανία, την Πέμπτη. Η τελική ψηφοφορία πριν από λίγο ήταν 86 υπέρ, 11 κατά.

Μεταξύ άλλων προβλέπεται η αποδέσμευση 6 δισ. δολ. ώστε η Ουκρανία να εξοπλιστεί με τεθωρακισμένα οχήματα και να ενισχύσει την αντιαεροπορική άμυνά της, την ώρα που μαίνονται οι μάχες στις νότιες και ανατολικές επαρχίες της. Περίπου 9 δισεκ. δολάρια θα δοθούν εξάλλου για να διασφαλιστεί «η συνέχιση της λειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών».

Στα μέσα Μαρτίου το Κογκρέσο είχε ήδη αποδεσμεύσει περίπου 14 δισ. δολ. για την αντιμετώπιση της ουκρανικής κρίσης.