Κίνα: Μόλις 13 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο - Όλα «εισαγόμενα»

Κίνα: Μόλις 13 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο - Όλα «εισαγόμενα»

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή του αναφέρθηκαν 13 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, ισάριθμα με αυτά που κατέγραψε τις δύο προηγούμενες ημέρες, σημειώνοντας ότι όλα ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που διαπιστώνεται αφού εισέλθουν στην επικράτεια από το εξωτερικό πως έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό .

Έκανε ακόμη λόγο για τον εντοπισμό 33 ασυμπτωματικών φορέων, από 34 την προηγουμένη. Οι ασυμπτωματικοί φορείς δεν περιλαμβάνονται στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοινώνονται από το υπουργείο.

Δεκαέξι ασθενείς κρίθηκε ότι ανέρρωσαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Εξακολουθούν να νοσηλεύονται 249, τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση. Συνολικά, έχουν αποθεραπευτεί 80.802 άνθρωποι.

Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 85.685 καταγεγραμμένων μολύνσεων.

Νότια Κορέα: 76 κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό και κανένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Οι υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή κατέγραψαν 76 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων μόλυνσης από τον κορονοϊό να φθάνουν τις 25.275.

Ο αριθμός των νέων μολύνσεων έμεινε κάτω από εκατό για τέταρτη συναπτή ημέρα, όμως οι αρχές ανησυχούν για μικρές εστίες στη Σεούλ και την επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει, όπως και για τα κρούσματα που εντοπίζονται μεταξύ ταξιδιωτών που φθάνουν στη χώρα από το εξωτερικό.

Τα 11 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στη Σεούλ και 15 στην Κιόνγκι.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού να παραμένει στους 444 νεκρούς. Το ποσοστό θνητότητας ανέρχεται στο 1,76%.

Ακόμη 56 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύθηκαν και βγήκαν από την απομόνωση ή από νοσοκομεία, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν αναρρώσει να φθάνει τους 23.368, ή το 92,45% των περιπτώσεων.

AP Photo/Mark Schiefelbein