«Ηθελα τους μαθητές ως ανθρώπινη αλυσίδα», λέει ο οδηγός που πυρπόλησε λεωφορείο στην Ιταλία

«Ηθελα τους μαθητές ως ανθρώπινη αλυσίδα», λέει ο οδηγός που πυρπόλησε λεωφορείο στην Ιταλία

Ο οδηγός του σχολικού λεωφορείου που κράτησε ομήρους 51 μαθητές ενώ κατευθυνόταν προς το αεροδρόμιο του Μιλάνου, την Τετάρτη, δήλωσε στους αστυνομικούς που τον ανέκριναν ότι ήθελε να τους χρησιμοποιήσει ως «ανθρώπινες ασπίδες» προκειμένου να επιβιβαστεί σε κάποιο αεροπλάνο και να φύγει για την Αφρική.

«Ήθελα να πάω στην πίστα του αεροδρομίου Λινάτε με τα παιδιά που θα χρησιμοποιούσα ως ασπίδα και να φύγω αεροπορικώς για την Αφρική, με εντυπωσιακό τρόπο», φέρεται να δήλωσε σε μια από τις πρώτες καταθέσεις που έδωσε, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera.

«Δεν ήθελα να κάνω κακό σε κανέναν» διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ο Ουσεϊνού Σι, που κατάγεται από τη Σενεγάλη αλλά πήρε την ιταλική υπηκοότητα πριν από 18 χρόνια.

Οι καραμπινιέροι απέκλεισαν τον δρόμο και τότε ο Σι έβαλε φωτιά στο σχολικό. Όλα τα παιδιά κατάφεραν την τελευταία στιγμή να βγουν έξω από τα πίσω παράθυρα, αφού οι αστυνομικοί έσπασαν τα τζάμια.

Ο Σι ισχυρίστηκε ότι με την πράξη του ήθελε να τραβήξει την προσοχή στην τραγωδία των μεταναστών που χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο. Σήμερα, επανέλαβε και πάλι στους ανακριτές ότι δεν ήθελε να βλάψει κανέναν.

«Άκουγα τις φωνές των παιδιών στη θάλασσα που μου έλεγαν: κάνε κάτι συγκλονιστικό για μας, αλλά χωρίς να βλάψεις τα παιδιά» , ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τις πηγές τις οποίες επικαλούνται τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο συνήγορος του Ουσεϊνού Σι ζήτησε να γίνει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη στον πελάτη του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ