Ιταλία: Σταματούν οι δίκες λόγω κορονοϊού

Ιταλία: Σταματούν οι δίκες λόγω κορονοϊού

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι δίκες πρόκειται να σταματήσουν, σε όλη την χώρα, μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τη σχετική απόφαση αναμένεται να λάβει απόψε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε. Θα υπάρξουν λίγες μόνον εξαιρέσεις, όπως οι δίκες που αφορούν υποθέσεις ανηλίκων.

Την ίδια ώρα, αναμένεται να ενισχυθούν τα δημόσια νοσοκομεία της Ιταλίας, με άλλα πέντε χιλιάδες μηχανήματα για τις μονάδες εντατικής θεραπείας. Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές έκαναν γνωστό ότι συνολικά, διακόσιοι γιατροί και νοσοκόμοι, εξαιτίας της επαγγελματικής τους αυταπάρνησης, έχουν προκύψει θετικοί στον κοροναϊό.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία, στο μεταξύ, ζήτησε επίσημα από τους πολίτες που θεωρούν ότι παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού, να μην μεταβαίνουν στα έκτακτα περιστατικά των νοσοκομείων, αλλά να ζητούν συμβουλές από τους γιατρούς, μέσω των ειδικών τηλεφωνικών αριθμών χωρίς χρέωση.

Οι ειδικοί, τέλος, απευθύνονται στους ασθενείς που μένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό και τους ζητούν να μην συναντούν συγγενείς και φίλους. Για όποιον δεν ακολουθήσει την σύσταση αυτή, σύμφωνα με την δημόσια τηλεόραση της Rai, είναι πιθανό να επιβληθούν και ποινικές κυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Φωτογραφία: AP