Ιταλία - Προεδρικές εκλογές: Ούτε σήμερα θα αναδειχθεί νικητής

Ιταλία - Προεδρικές εκλογές: Ούτε σήμερα θα αναδειχθεί νικητής

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός της Ιταλίας, που περιλαμβάνει το Δημοκρατικό Κόμμα, το Κίνημα 5 Αστέρων και το κόμμα LEU, θα ρίξει λευκό σήμερα στον τέταρτο γύρο της προεδρικής εκλογής, αναφέρεται σε κοινή δήλωση των κομμάτων, ενώ τα κεντροδεξιά κόμματα ανακοίνωσαν πως θα απόσχουν από τη σημερινή ψηφοφορία, αλλά σχεδιάζουν να υποστηρίξουν στις επόμενες ψηφοφορίες έναν υποψήφιο με «υψηλή θεσμική αξία».

Αυτές οι αποφάσεις των κομμάτων σημαίνουν πως η σημερινή τέταρτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας, που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στο κοινοβούλιο στις 12:00 ώρα Ελλάδας, δεν θα έχει και πάλι νικητή. Τα βαθιά διαιρεμένα κόμματα έχουν επίσης έτσι περισσότερο χρόνο για να προσπαθήσουν να βρουν έναν αμοιβαία αποδεκτό υποψήφιο.

Η κεντροδεξιά, που περιλαμβάνει τη Λέγκα, τα Αδέλφια της Ιταλίας και το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια, δήλωσε πως θέλει να πραγματοποιηθούν αύριο, Παρασκευή, δύο προεδρικές ψηφοφορίες, ένδειξη ότι ο συνασπισμός αυτός θέλει να επιταχύνει την εκλογική διαδικασία.

Ο κεντροαριστερός συνασπισμός ανακοίνωσε από την πλευρά του πως είναι έτοιμος να διεξαγάγει συνομιλίες με την κεντροδεξιά για να βρουν έναν κοινό υποψήφιο που θα μπορούσε «να αντιπροσωπεύσει όλους τους Ιταλούς».