7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Ιταλία: Μειωμένες κατά 50% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τον τελευταίο μήνα

Ιταλία: Μειωμένες κατά 50% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τον τελευταίο μήνα
AP Photo/Luca Bruno

Τις τελευταίες 30 ημέρες, στην Ιταλία οι εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας λόγω κορονοϊού μειώθηκαν κατά 49,1%. Σε ό,τι αφορά τις μονάδες εντατικής θεραπείας, η μείωση έφτασε το 45,1%. Πρόκειται για στοιχεία που παρουσίασε σήμερα το ιταλικό ίδρυμα ερευνών Gimbe, το οποίο παρακολουθεί τη στρατηγική αντιμετώπισης του κορονοϊού στην Ιταλία.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, τα σκευάσματα κατά του κορονοϊού δεν έχουν ακόμη χορηγηθεί στο 25% των πολιτών 70 με 79 ετών, ενώ το σχετικό ποσοστό αγγίζει το 50% για όσους ανήκουν στο φάσμα ηλικιών από 60 μέχρι 69 ετών.

Σύμφωνα με το ίδρυμα Gimbe, χρειάζεται αλλαγή της μέχρι τώρα πρακτικής: οι πολίτες που δεν έχουν κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό, πρέπει να παροτρυνθούν από τις υγειονομικές αρχές, με «στοχευμένα» τηλεφωνήματα, ώστε να αποφασίσουν να κάνουν το εμβόλιο κατά της covid 19.

Την τελευταία εβδομάδα, παράλληλα, οι θάνατοι από κορονοϊό μειώθηκαν στη χώρα κατά 15%, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ κατά 15,1% και οι εισαγωγές στους νοσοκομειακούς θαλάμους κατά ποσοστό 17,8%. Είναι σαφές, δηλαδή, ότι η πίεση επί των νοσοκομείων άρχισε να μειώνεται σημαντικά.

Σύμφωνα, τέλος, με τον ιταλικό Τύπο, από την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται περαιτέρω «χαλάρωση» των μέτρων πρόληψης και προστασίας: όλες οι περιφέρειες αναμένεται να γίνουν κίτρινες (με ανοικτά καφέ, εστιατόρια και ξενοδοχεία) με μόνη εξαίρεση πιθανόν τη μικρή βορειοδυτική περιοχή της Βάλε Ντ΄Αόστα.