Ισπανία: Τραγωδία με 950 νεκρούς σε ένα 24ωρο - Συνολικά 10.000 οι θάνατοι

Ισπανία: Τραγωδία με 950 νεκρούς σε ένα 24ωρο - Συνολικά 10.000 οι θάνατοι

Ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 10.000 θανάτων από κορονοϊό η Ισπανία, ενώ το τελευταίο 24ωρο στην χώρα καταγράφηκε ο μεγαλύτερος ημερήσιος αριθμός απωλειών από την νόσο, με 950 ανθρώπους να χάνουν την ζωή τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισπανικού υπουργείο Υγείας.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, ο συνολικός απολογισμός των θανάτων από κορονοϊό στην Ισπανία ανέρχεται πλέον στους 10.003, με τον αριθμό των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να αυξάνεται σε 110.238, από 102.136 που ήταν χθες, Τετάρτη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείο Υγείας της χώρας. 

Μόνο θετικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι η αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων στην Ισπανία συνεχίζει να επιβραδύνεται.

Στην Ισπανία καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων από κορονοϊό, μετά την Ιταλία, με την κυβέρνηση να έχει προβεί σε απαγόρευση των μετακινήσεων, πέραν των απολύτως απαραίτητων, από τις 14 Μαρτίου, ωστόσο η αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση για μεγάλη αργοπορία στην λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων. Αυτή την εβδομάδα υιοθετήθηκαν ακόμα πιο αυστηρά μέτρα, καθώς όλοι όσοι εργάζονται σε μη απαραίτητους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας οφείλουν πλέον να παραμένουν στο σπίτι τους.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πό την έναρξη της υγειονομικής κρίσης στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου 898.822 άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους, ειδικά από τότε που επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα, συμπεριλαμβανομένων περίπου 550.000 εποχικών υπαλλήλων. Οι κλάδοι του τουρισμού και των κατασκευών είναι αυτοί που έχουν πληγεί περισσότερο.