ΗΠΑ: Συναγερμός από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας για επιθέσεις εξτρεμιστών

ΗΠΑ: Συναγερμός από το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας για επιθέσεις εξτρεμιστών

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας εξέδωσε ειδοποίηση για επικείμενες επιθέσεις από εγχώριους εξτρεμιστές τις επόμενες εβδομάδες, μετά τις ταραχές στις 6 Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.

Η ειδοποίηση που εκδόθηκε την Τετάρτη, αναφέρει ότι εξτρεμιστές που αντιτίθενται στην κυβέρνηση και την μετάβαση εξουσίας «θα μπορούσαν να συνεχίσουν να κινητοποιούνται για να υποκινήσουν ή να διαπράξουν βία», αν και το υπουργείο δήλωσε ότι δεν διαθέτει στοιχεία για συγκεκριμένη ενέργεια. 

«Τους εξτρεμιστές παρακινεί σειρά θεμάτων, όπως ο θυμός για τους περιορισμούς του Covid-19, τα αποτελέσματα των εκλογών του 2020 και η χρήση βίας από την αστυνομία» ανέφερε η ανακοίνωση.

Η τελευταία φορά που το συγκεκριμένο Υπουργείο εξέδωσε ανάλογη ανακοίνωση ήταν πριν ένα χρόνο μετά δολοφονία του Στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανι διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal, το υπουργείο δεν είχε εκδώσει ειδοποίηση ούτε πριν προγραμματισμένη συγκέντρωση της 6ης Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον, η οποία εξελίχθηκε σε πολιορκία στο Καπιτώλιο.