ΗΠΑ: Πρόστιμο 150 εκατ. δολαρίων στην Deutsche Bank λόγω της σχέσης με Επστάιν

ΗΠΑ: Πρόστιμο 150 εκατ. δολαρίων στην Deutsche Bank λόγω της σχέσης με Επστάιν

Πρόστιμο 150 εκατ. δολαρίων επέβαλε η αρμόδια χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή της Νέας Υόρκης στην Deutsche Bank, το οποίο σχετίζεται με συναλλαγές της γερμανικής τράπεζας με τον κατηγορούμενο για σεξουαλική κακοποίηση και trafficking, χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος αυτοκτόνησε πέρυσι τον Αύγουστο σε ομοσπονδιακή φυλακή των ΗΠΑ.

Οι συναλλαγές περιλαμβάνουν πληρωμές σε άτομα που φέρονται να συνεργάζονταν με τον Επστάιν στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης νεαρών γυναικών, καθώς και διακανονισμούς συνολικού ύψους άνω των 7 εκατ. δολαρίων. Περιλαμβάνουν επίσης πληρωμές σε δικηγορικά γραφεία, άνω των 6 εκατ. δολάρια «για νομικά έξοδα του Επστάιν και των συνεργατών του», αναφέρεται επίσης.

Άλλες πληρωμές αφορούν «σε μοντέλα από τη Ρωσία, πληρωμές για δίδακτρα γυναικών, έξοδα ξενοδοχείων, ενοικίων, καθώς και πληρωμές απευθείας σε πολλές γυναίκες με επώνυμα της Ανατολικής Ευρώπης».

Ο Έπστιν συνελήφθη πέρυσι κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση και διακίνηση, μία δεκαετία αφότου είχε καταδικαστεί για παιδεραστία. Αυτοκτόνησε στο κελί της φυλακής. 

«Η φήμη μας είναι το πιο πολύτιμο ενεργητικό μας. Μετανιώνουμε για την απόφαση να έχουμε συναλλαγές με τον Έπστιν» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Deutsche Bank, Ντάνιελ Χάντερ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των NYT οι αρχές της Νέας Υόρκης εξετάζουν την απόφαση της τράπεζας να συνεχίσει τις συναλλαγές με τον Έπστιν ακόμη και αφότου ενημερώθηκε από αξιωματούχους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για αρκετές συναλλαγές, με τις οποίες ο Έπστιν έστελνε χρήματα στο εξωτερικό το 2015.