Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, 17:38

-A +A

ΗΠΑ: Δυσαρέσκεια για παραχώρηση μεριδίου του δικτύου 5G στη Huawei από τη Βρετανία

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020, 17:38
ΗΠΑ: Δυσαρέσκεια για παραχώρηση μεριδίου του δικτύου 5G στη Huawei από τη Βρετανία
-A +A

Την απογοήτευση των ΗΠΑ για την απόφαση της Βρετανίας να επιτρέψει μια περιορισμένη συμμετοχή της κινεζικής τεχνολογικής εταιρείας Huawei στην ανάπτυξη του εγχώριου δικτύου κινητής τηλεφωνίας 5G, εξέφρασε σήμερα στενός συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο ίδιος αξιωματούχος ο οποίος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι «Δεν υφίσταται κάποια ασφαλής εναλλακτική για ελεγχθούν οι αναξιόπιστοι πωλητές σε οποιοδήποτε τμήμα ενός δικτύου 5G. Ανυπομονούμε να συνεργασθούμε με τη Βρετανία για μία μελλοντική μέθοδο που θα εξασφαλίζει τον αποκλεισμό από τα δίκτυα 5G συστατικών από αναξιόπιστους πωλητές».

Ο πρώην πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νιουτ Γκίνγκριτς, τόνισε πως η βρετανική απόφαση αποτελεί μία σημαντική ήττα για τις ΗΠΑ. «Πόσο μεγάλο ποσοστό πρόκειται να αποκτήσει η Huawei και ποιες χώρες χρειάζεται πια να υπογράψουν συμφωνίες με αυτήν, ώστε η αμερικανική κυβέρνηση να αντιληφθεί πως χάνουμε το Ιντερνέτ προς όφελος της Κίνας; Αυτό αποτελεί μία κεφαλαιώδη στρατηγική ήττα».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Huawei Βίκτορ Ζανγκ, διαβεβαιώνει πως η εταιρεία του θα συνεργασθεί με τη βρετανική κυβέρνηση και τους πελάτες της επί τη βάσει υψηλότερων προτύπων ασφαλείας και σε μία ευρέως διαφοροποιημένα αλυσίδα εφοδιασμού.

Φωτογραφία: AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα