ΗΠΑ: Ανάπτυξη ομοσπονδιακών πρακτόρων σε πόλεις για την καταστολή της εγκληματικότητας

ΗΠΑ: Ανάπτυξη ομοσπονδιακών πρακτόρων σε πόλεις για την καταστολή της εγκληματικότητας

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα στείλει ομάδες ομοσπονδιακών πρακτόρων στις πόλεις των ΗΠΑ σε μια πρωτοβουλία της διοίκησής του κατά του εγκλήματος, με την ονομασία «Operation Legend».

Μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ είπε ότι δεν είχε «άλλη επιλογή» παρά να στείλει εκατοντάδες ομοσπονδιακούς πράκτορες στο Σικάγο ενώ επέρριψε για μια ακόμα φορά την ευθύνη για την άνοδο της βίας σε αριστερά κινήματα για «διάλυση» τοπικών αστυνομικών τμημάτων στο απόηχο της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ.

«Ανακοινώνω μια μεγάλη αύξηση των ομοσπονδιακών δυνάμεων επιβολής του νόμου σε πληθυσμούς που πλήττονται από βίαιη εγκληματικότητα», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ «θα αυξήσει αμέσως τον αριθμό των ομοσπονδιακών αξιωματικών στην πόλη του Σικάγο», πρόσθεσε.

Μαζί με τον Αμερικανό πρόεδρο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ουίλιαμ Μπαρ διευκρίνισε ότι η επιχείρηση αυτή θα αφορά το Σικάγο, το Κάνσας Σίτι και Αλμπουκέρκη.

Οι Δημοκρατικοί δήμαρχοι του Πόρτλαντ, του Σιάτλ, του Σικάγου, της Ατλάντα, του Κάνσας Σίτι και της ομοσπονδιακής πρωτεύουσας Ουάσιγκτον έστειλαν επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης εναντίον της «μονομερούς ανάπτυξης» ομοσπονδιακών δυνάμεων στις πόλεις τους.

«Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω στους στρατιώτες του Ντόναλντ Τραμπ να έρθουν στο Σικάγο και να τρομοκρατήσουν τον λαό μας», έγραψε στο Twitter η δήμαρχος της πόλης Λόρι Λάιγκτφούτ. Από την πλευρά του, ο Δημοκρατικός δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ντε Μπλάζιο είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι ο Τραμπ, συχνά «μπλοφάρει και λέει φούσκες» και ως εκ τούτου δεν έχει νόημα να υπολογίζει κάποιος πάρα πολύ τις δηλώσεις του.