Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, 23:10

-A +A

Ηγέτης VMRO: Στις εκλογές θα κριθεί η τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019, 23:10
Ηγέτης VMRO: Στις εκλογές θα κριθεί η τύχη της Συμφωνίας των Πρεσπών
-A +A

Ανοιχτό το ενδεχόμενο  μη εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών, άφησε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βόρεια Μακεδονία και πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος VMRO, Χρίστιαν Μιτσκόβσκι εάν αναλάβει την εξουσία.  

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Politika» του Βελιγραδίου, ο Μιτσκόβσκι υποστήριξε ότι «η Συμφωνία παρέχει πολλά δικαιώματα στην ελληνική πλευρά» και είναι επιζήμια για τα Σκόπια.

«Η τύχη της συμφωνίας των Πρεσπών θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα των εκλογών (σ.σ. 12/4/2019). Αν εξασφαλίσουμε σταθερή πλειοψηφία δύο τρίτων και πλειοψηφία στους βουλευτές των άλλων εθνικών κοινοτήτων, τότε υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ένα βήμα πίσω, αντιθέτως μας περιμένει πολύ δουλειά και σκληρές μεταρρυθμίσεις», δήλωσε.

«Δεν υπάρχει συμφωνία που να μπορεί να μου απαγορέψει να είμαι Μακεδόνας, να μιλάω την μακεδονική γλώσσα και να είμαι από την Μακεδονία. Η αρχή μας είναι: όχι στο εξαρχαϊσμό, όχι στην ''βορειοποίηση'' και λέμε ένα μεγάλο ναι στην επιστροφή του ''μακεδονισμού'' στην Μακεδονία» αναφέρει ο Μιτσκόβσκι στην ''Politika'', προσπαθώντας να εξηγήσει τις απόψεις του για την συμφωνία των Πρεσπών.

Αναδερόμενος στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2020, εκτιμά ότι το κόμμα του θα τις κερδίσει, ενώ την διακυβέρνηση Ζάεφ την χαρακτηρίζει «τριετία του μεγαλύτερου ιστορικά αίσχους από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας».

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα