Η κυβέρνηση αναμένει την έγκριση για τον εμβολιασμό σε παιδιά κάτω των 5 ετών
ΗΠΑ - κορονοϊός

Η κυβέρνηση αναμένει την έγκριση για τον εμβολιασμό σε παιδιά κάτω των 5 ετών

Ο Λευκός Οίκος αναμένει ότι οι εμβολιασμοί των μικρών παιδιών θα ξεκινήσουν από τις 21 Ιουνίου, εάν οι ομοσπονδιακές αρχές εγκρίνουν τη χρήση τους τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε την Πέμπτη ο συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, Άσις Τζα.

Ο Τζα είπε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ διέθετε αρκετά εμβόλια για τον COVID-19 από την Pfizer και τη Moderna για να ξεκινήσει το πρόγραμμα για μικρά παιδιά, εάν και εφόσον εγκριθούν τα εμβόλια.

Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση θα διαθέσει 10 εκατομμύρια εμβόλια στις πολιτειακές και τοπικές αρχές για να ξεκινήσουν ευρείς εμβολιασμούς παιδιών κάτω των 5 ετών.

Η Pfizer και ο συνεργάτης της BioNTech ολοκλήρωσαν την Τετάρτη την κατάθεσή τους στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για να πάρουν την έγκριση για το εμβόλιο τους για τον COVID-19 σε μικρά παιδιά.

Κανένα εμβόλιο για τον COVID-19 δεν έχει εγκριθεί ακόμη για παιδιά αυτής της ηλικιακής ομάδας στα περισσότερα μέρη του κόσμου. Παραμένει ασαφές πόσοι γονείς θα εμβολιάσουν τα μικρά τους, καθώς η ζήτηση ήταν χαμηλή σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η Moderna δημοσίευσε τον Μάρτιο δεδομένα δοκιμής που έδειξαν ότι ένα σκεύασμα δύο δόσεων του εμβολίου της ήταν ασφαλές και προκάλεσε παρόμοια ανοσοαπόκριση σε μικρά παιδιά όπως και στους ενήλικες.

Ο Τζα είπε ότι εάν η FDA και το CDC εγκρίνουν τα εμβόλια, οι εμβολιασμοί των μικρών παιδιών θα ξεκινούσανδ ήδη από τις 21 Ιουνίου.

«Η προσδοκία μας είναι ότι εντός εβδομάδων κάθε γονέας που θέλει το παιδί του να εμβολιαστεί θα μπορεί να κλείσει ραντεβού. Θα στείλουμε δόσεις όσο το δυνατόν γρηγορότερα» ανέφερε.