Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 12:17

-A +A

M. Τσαβούσογλου για Αν. Μεσόγειο: Η Ελλάδα να μάθει να μοιράζεται και να συμβιβάζεται

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020, 11:59
Τελευταία ενημέρωση: 12:17
Η Ελλάδα να μάθει να μοιράζεται και να συμβιβάζεται
-A +A

Μετά τον Ερντογάν που δήλωσε ότι η Ελλάδα αποδέχεται το καθεστώς της Τουρκίας στη Μεσόγειο και την απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ,  ο Τσαβούσογλου καλεί τώρα την κυβέρνηση να συμβιβαστεί και να μάθει να μοιράζεται. Η Τουρκία επανέρχεται στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου στρέφοντας το βλέμμα της εκ νέου στα ελληνοτουρκικά ως αντίβαρο για τα προβλήματα σε Συρία και Λιβύη, επιχειρώντας και πάλι να σηκώσει τους τόνους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο TRT Haber, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας είπε ότι «εμείς λέμε στoυς Έλληνες προσωπικά, ο πρόεδρος Ερντογάν είπε στον Μητσοτάκη προσωπικά, "εμείς μπορούμε να κάνουμε παρόμοια συμφωνία με εσάς, αρκεί να είστε έτοιμοι να συμβιβαστείτε. Μην κάνετε παιχνίδια πίσω από την πλάτη μας. Να είστε ειλικρινείς. Να μιλήσουμε. Να μάθετε να μοιράζεστε στην ανατολική Μεσόγειο. Όλοι έχουν δικαιώματα εδώ».

Για τις επαφές που είχε ο Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ανέφερε ακόμη ότι «ο πρόεδρός μας ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο. Είπαν να κάνουν μια προετοιμασία οι Υπουργοί Εξωτερικών για τα θέματα της “Τουρκικής μειονότητας” της Θράκης, του τζαμιού στην Αθήνα, της ελληνικής μειονότητας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Ελλάδα μαζί με την Ελληνοκυπριακή πλευρά προσπάθησε κάποιες φορές με την Αίγυπτο κάποιες φορές με το Ισραήλ να απομονώσει την Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο με τη λογική ᾽᾽ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου᾽᾽. Δεν άκουσαν τις προειδοποιήσεις μας. Δεν μιλάω μόνο για την περίοδο Μητσοτάκη, αλλά κυρίως την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια η Ελλάδα ενοχλήθηκε όταν κάναμε κινήσεις που απαντήσαμε».

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε πως «υπήρξαν βήματα για να μειώσουμε την ένταση με την Ελλάδα όπως όταν ήρθαμε στην κυβέρνηση συνεχίσαμε τον μηχανισμό που είχε ξεκινήσει με τον Ισμαήλ Τζέμ.

Μέχρι την κυβέρνηση του Τσίπρα τα πράγματα πήγαιναν καλά.  Στην Ελλάδα τα αριστερά κόμματα είναι υπερβολικά εθνικιστικά. Με τη νέα κυβέρνηση ξεκινήσαμε επαφές για να συνεχίσουμε τις συνομιλίες.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 4 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα