Γερμανία: Στα 60 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Γερμανία: Στα 60 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Υπάρχουν περίπου 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Γερμανία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας προσθέτοντας ότι σε αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται και κάποιοι που έχουν αποθεραπευτεί.

Ερωτηθείσα πόσα ακριβώς είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα, η ίδια απάντησε: "Αυτή τη στιγμή έχουμε σχεδόν 60, αλλά είναι μια κατάσταση που εξελίσσεται, όπως επαναλαμβάνουμε διαρκώς".

Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει αυτήν τη στιγμή ένα πακέτο κινήτρων, δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομίας, σημειώνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται να βελτιωθεί το φορολογικό πλαίσιο.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ σημείωσε παράλληλα ότι ο οικονομικός αντίκτυπος του ξεσπάσματος του νέου κοροναϊού δεν μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια αυτήν τη στιγμή.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας σημείωσε επίσης ότι η κυβερνητική επιτροπή αντιμετώπισης κρίσεων δεν θα κάνει συστάσεις όσον αφορά ενδεχόμενη ματαίωση της διεθνούς έκθεσης τουρισμού ITB στο Βερολίνο, η οποία προγραμματίζεται για τις 4 έως τις 8 Μαρτίου, και πρόσθεσε ότι εναπόκειται στις τοπικές αρχές να αποφασίσουν γι'αυτό.

Την Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν δήλωσε ότι η Γερμανία βρίσκεται στην αρχή μιας επιδημίας του νέου κοροναϊού, μετά τη διάγνωση νέων κρουσμάτων, τα οποία δεν μπορούν πλέον να εντοπιστούν στην αρχική πηγή του ιού στην Κίνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ