Γερμανία: Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

Γερμανία: Παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 10 Ιανουαρίου

Με δεδομένο ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει ακόμα επιβραδυνθεί σημαντικά στη Γερμανία, η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε την παράταση των περιοριστικών μέτρων μέχρι τις 10 Ιανουαρίου μετά την συνάντηση της Καγκελαρίου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των Κρατιδίων.

Στόχος, όπως είπε η Μέρκελ, είναι 50 λοιμώξεις ανά 100.000 κατοίκους τις επόμενες επτά ημέρες την ώρα που την Τετάρτη καταγράφηκαν πάνω από 17.000 νέα κρούσματα και με 487 θάνατοι.

Η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των ομοσπονδιακών κρατών της Γερμανίας θα συναντηθούν, εκ νέου, στις 4 Ιανουαρίου προκειμένου να συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους για μερικό lockdown που επιβλήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Μίχαελ Κρέτσμερ, πρωθυπουργός της Σαξονίας, του πολυπληθέστερου από τα κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι το κρατίδιό του θα επιβάλει μέτρα lockdown με αυστηρότητα δεδομένης της ταχύτητας με την οποία εξαπλώνεται ο ιός στην περιοχή. «Υπάρχουν τώρα περιορισμοί για έξοδο από το σπίτι σχεδόν σε όλο το κρατίδιο», δήλωσε ο ίδιος στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF, προσθέτοντας ότι τα νοσοκομεία στην περιοχή έχουν ήδη υπερφορτωθεί. «Χρειάζεται να δράσουμε γρήγορα».

Στο παρελθόν, έχουν υπάρξει διαφωνίες μεταξύ τοπικών κυβερνητικών φορέων και κεντρικής κυβέρνησης για το πόσο αυστηρά θα πρέπει να επιβληθεί το lockdown, καθώς τα κρούσματα εντοπίζονταν στο νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας.