Γαλλία- Ζεμούρ: Ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για τις εκλογές

Γαλλία- Ζεμούρ: Ανακοίνωσε επισήμως την υποψηφιότητά του για τις εκλογές

Ο ακροδεξιός δοκιμιογράφος Ερίκ Ζεμούρ ανακοίνωσε με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ότι θα είναι υποψήφιος στις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2022.

"Ήρθε η ώρα να πραγματοποιήσουμε μεταρρυθμίσεις και να σώσουμε τη Γαλλία. Αυτός είναι ο λόγος που αποφάσισα να είμαι υποψήφιος για την προεδρία", είπε ο Ζεμούρ ανακοινώνοντας επισήμως την υποψηφιότητά του στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε στο YouTube και προβλήθηκε από τη γαλλική τηλεόραση.

Πανταχού παρών στον δημόσιο διάλογο από τον Σεπτέμβριο, ο πρώην δημοσιογράφος είδε τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει, γεγονός που θορύβησε τη Μαρίν Λεπέν, την υποψήφια του Εθνικού Συναγερμού (άκρα δεξιά), η παρουσία της οποίας στον δεύτερο γύρο θεωρείτο μέχρι τώρα περίπου δεδομένη.

Όμως η ανεπίσημη προεκλογική εκστρατεία του δοκιμιογράφου ήδη συναντά δυσκολίες. Στις δημοσκοπήσεις μένει στάσιμος, επικρίνεται για έλλειψη οργάνωσης και στις περιοδείες του στην επαρχία αποδοκιμάζεται.

Ύψωσε προ ημερών το μεσαίο δάχτυλο ανταποδίδοντας χειρονομία διερχόμενης στη Μασσαλία (νότια Γαλλία), συμβάν οι φωτογραφίες του οποίου προκάλεσαν σάλο, αναγκάζοντας τον Ζεμούρ να παραδεχθεί πως συμπεριφέρθηκε με «άκομψο» τρόπο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που μεταδόθηκε προχθές, Κυριακή, στον πρώτο γύρο (θα διεξαχθεί τη 10η Απριλίου 2022) πιστώνεται από 14 ως 15% των προθέσεων ψήφου, πίσω από τη Μαρίν Λεπέν (γύρω στο 19%) και τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν (25%).

Διαβάστε ακόμη: Γαλλία: Ο ακροδεξιός Ζεμούρ ανακοινώνει την υποψηφιότητά του για την προεδρία