Γαλλία: Τρεις συλλήψεις μετά τη δεύτερη νύχτα επιθέσεων σε τουρκικό προξενείο

Γαλλία: Τρεις συλλήψεις μετά τη δεύτερη νύχτα επιθέσεων σε τουρκικό προξενείο

Δύο άνδρες και μία γυναίκα που κατηγορούνται ότι βανδάλισαν το προξενείο της Τουρκίας στη Νάντη στη δυτική Γαλλία συνελήφθησαν τη νύκτα της Τρίτης προς Τετάρτη, έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές.

Η αστυνομία επενέβη αφού ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός του προξενείου. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες που αρνήθηκαν να τους δείξουν την ταυτότητά τους και μία 23χρονη γυναίκα.

Ήδη είχαν ρίξει πράσινη μπογιά στους τοίχους του προξενείου και βενζίνη κατά μήκος της εισόδου του κτιρίου.

Οι συλληφθέντες ήταν λερωμένοι από πράσινη μπογιά και ο ένας εξ αυτών προσπαθούσε να βάλει φωτιά στη βενζίνη, σύμφωνα με την αστυνομία.

Το προηγούμενο βράδυ χρειάστηκε να επέμβει η πυροσβεστική έπειτα από κλήση που δέχτηκε από περαστικό ο οποίος την ενημέρωσε ότι στο κτίριο του τουρκικού προξενείου έχει ξεσπάσει μικρή φωτιά, πρόσθεσε η αστυνομία.

Ο μάρτυρας σε αυτό το περιστατικό επεσήμανε ότι άκουσε μια έκρηξη και στη συνέχεια είδε φωτιά στο μπαλκόνι του προξενείου.

Εξάλλου στο σημείο άγνωστοι είχαν ρίξει φυλλάδια στα οποία έγραφαν «υποστήριξη στους Κούρδους», «φασίστα δικτάτορα» ή «Ερντογάν δολοφόνε». Στο μπαλκόνι εντοπίστηκε αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.