7ος χρόνος, ημέρα 2225η
Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021

Ευθείες απειλές Ερντογάν κατά Ελλάδας: Φύγετε από μπροστά μας αλλιώς θα πληρώσετε το τίμημα

Ευθείες απειλές Ερντογάν κατά Ελλάδας: Φύγετε από μπροστά μας αλλιώς θα πληρώσετε το τίμημα

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε φιέστα για την επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ, τόνισε εκ νέου ότι η χώρα του δεν θα κάνει καμία παραχώρηση σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα της.

«Η Τουρκία θα πάρει αυτό που δικαιούται στη Μαύρη Θάλασσα, στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο», τόνισε ο Τ. Ερντογάν, για να προσθέσει: «Δεν διεκδικούμε την κυριαρχία, την εδαφική ακεραιότητα και τα συμφέροντα κανενός, αλλά δεν θα κάνουμε ποτέ παραχωρήσεις στα δικά μας δικαιώματα και συμφέροντα. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική έννοια».

Ο Τ. Ερντογάν κάλεσε τους «συνομιλητές» της Άγκυρας «να μείνουν μακριά από λάθη που θα τους προκαλέσουν καταστροφή», επαναλαμβάνοντας ότι η Τουρκία δεν θα κάνει «καμία παραχώρηση».

«Αυτοί που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν σε άθλια κατάσταση την Ανατολία, τώρα κάνουν ψευτομαγκιές στο Αιγαίο», είπε χαρακτηριστικά ο Τ. Ερντογάν και αναφερόμενος στην Ελλάδα είπε: «Τους καλούμε να συμμαζευτούν, να αποφύγουν ενέργειες που θα τους οδηγήσουν σε καταστροφή».

Και ο Τούρκος πρόεδρος συνέχισε: «Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που πρέπει να δοκιμαστεί η υπομονή, η δυνατότητα και η αποφασιστικότητα της . Αυτό πρέπει να το καταλάβουν όλοι. Αν λέμε πως το κάνουμε, σημαίνει πως το κάνουμε και πληρώνουμε και το τίμημα. Αν υπάρχει κανείς που θέλει να μας αντιμετωπίσει και να πληρώσει τίμημα ας έρθει. Αν δεν υπάρχει, ας φύγουν από μπροστά μας να κάνουμε τη δική μας δουλειά».