Ένοπλος έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη - Κινητοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων

Ένοπλος έξω από τα γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη - Κινητοποίηση ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν κινητοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, καθώς ένοπλος, ο οποίος βρίσκεται έξω από τα γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αρνείται να παραδοθεί. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις μαζί του. Άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις του ενόπλου. 

Σύμφωνα με αξιωματούχο που ζήτησε να μην κατονομαστεί, "ένας άνδρας με τουφέκι απειλεί να αυτοκτονήσει" μπροστά σε μια από τις εισόδους του κτιρίου. Πλάνα που μετέδωσαν ζωντανά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν έναν άνδρα με ένα κατά τα φαινόμενα κυνηγετικό όπλο στραμμένο στο λαιμό του και μεγάλη αστυνομική παρουσία έξω από τα κιγκλιδώματα περιμετρικά του συγκροτήματος στην ανατολική πλευρά του Μανχάταν.

Η αστυνομία προσπαθεί να ξεκινήσει διάλογο με τον άνδρα, ο οποίος φαίνεται να είναι γύρω 60 ετών και η κατάσταση είναι ακόμα ασταθής, δήλωσε εκπρόσωπός της.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης εξέδωσε προειδοποίηση να μην πλησιάζουν πολίτες στο σημείο, προειδοποιώντας το κοινό για το ότι οχήματα έκτακτης ανάγκης θα κινούνται στην περιοχή.


Βίντεο από το σημείο που αναρτήθηκαν στο Twitter δείχνουν άντρες των αστυνομικών δυνάμεων της Νέας Υόρκης να στρέφουν τα όπλα τους προς τον άντρα.

Η Ασφάλεια των Ηνωμένων Εθνών ζήτησε από όλους τους εργαζόμενους να βρουν ασφαλή σημεία και να παραμείνουν εκεί, προσθέτοντας ότι παρακολουθεί την κατάσταση και ότι οι αρμόδιες αρχές βρίσκονται έξω από τις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.


Είμαστε κλειδωμένοι μέσα και παραμένουμε σε επαφή με την αστυνομία, δήλωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ, μετά την κινητοποίηση της αστυνομίας της πόλης της Νέας Υόρκης που ανταποκρίθηκε σε μια κατάσταση έξω από το κτίριο, δήλωσε εκπρόσωπος, μετά τις αναφορές των μέσων ενημέρωσης για ένα άνδρα με όπλο.

"Δεν έχουμε απολύτως καμιά ένδειξη ότι αυτό το άτομο είναι μέλος του προσωπικού ή πρώην μέλος του προσωπικού ή συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τον ΟΗΕ", είπε ο εκπρόσωπος του διεθνούς οργανισμού Στεφάν Ντουζαρίτς.

Οι εγκαταστάσεις του ΟΗΕ βρίσκονται στο Μανχάταν, σε κτηριακό συγκρότημα το οποίο αποτελεί την επίσημη έδρα του Οργανισμού από το 1951.