8ος χρόνος, ημέρα 2473η
Τρίτη, 9 Αυγούστου 2022

Δήμαρχος Μαριούπολης: Πάνω από 600 τραυματίες στους βομβαρδισμούς στην Αζοφστάλ

Δήμαρχος Μαριούπολης: Πάνω από 600 τραυματίες στους βομβαρδισμούς στην Αζοφστάλ

Περισσότεροι από 600 άνθρωποι τραυματίστηκαν από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς που έπληξαν την αυτοσχέδια νοσοκομειακή εγκατάσταση εντός του πολιορκημένου εργοστασιακού συγκροτήματος χάλυβα Αζοφστάλ, δήλωσε ο Δήμαρχος της Μαριούπολης.

«Γνωρίζετε ήδη ότι έριξαν βόμβες στο νοσοκομείο, βόμβες από αέρος κατέστρεψαν το νοσοκομείο, και αυτό είναι σημάδι εγκλήματος πολέμου, επειδή ο αριθμός των τραυματιών πριν από αυτό ήταν 170 και τώρα είναι πάνω από 600» δήλωσε ο δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο στην ουκρανική τηλεόραση, σύμφωνα με το CNN.

Το εργοστάσιο του Azovstal βομβαρδίστηκε σφοδρά το βράδυ της Τετάρτης, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές.

Ο Μποϊτσένκο υποστήριξε επίσης ότι οι Ρώσοι είχαν δημιουργήσει τέσσερα κέντρα «φιλτραρίσματος» στην πόλη όπου ελέγχονται όσοι θέλουν να την εκκενώσουν.

«Αν κάποιος φύγει από την πόλη, και ταυτιστεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο με το δημόσιο, με τη δημοτική υπηρεσία, μαθαίνει τη θλιβερή είδηση ότι πάει φυλακή. Τέτοιοι άνθρωποι κρατούνται και βασανίζονται εκεί» υποστήριξε.

Είπε ότι ορισμένες οικογένειες που ήθελαν να φτάσουν σε ουκρανικό έδαφος αναγκάστηκαν να πάνε σε περιοχές που ελέγχονται από τη Ρωσία.

Το CΝΝ δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τους ισχυρισμούς του δημάρχου της ουκρανικής πόλης