8ος χρόνος, ημέρα 2440η
Πέμπτη, 7 Ιουλίου 2022

«Δεν υπάρχουν μικρές εισβολές» λέει η Ουκρανία στον απόηχο των δηλώσεων Μπάιντεν

«Δεν υπάρχουν μικρές εισβολές» λέει η Ουκρανία στον απόηχο των δηλώσεων Μπάιντεν
Ap Images

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, η χώρα του οποίου φοβάται πιθανή ρωσική εισβολή, είπε σήμερα Πέμπτη ότι δεν υπάρχουν «μικρές» εισβολές, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις δηλώσεις που έκανε χθες ο Αμερικανός ομόλογός του, Τζο Μπάιντεν.

«Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στις μεγάλες δυνάμεις ότι δεν υπάρχουν ήσσονες εισβολές και μικρά έθνη. Όπως δεν υπάρχουν λίγα θύματα και λίγη οδύνη, μετά την απώλεια αγαπημένων προσώπων», έγραψε στο Twitter ο Ζελένσκι.

«Το λέω αυτό ως πρόεδρος μιας μεγάλης δύναμης», πρόσθεσε.

«Ταχεία, σοβαρή και ενιαία απάντηση»

Χθες Τετάρτη, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι «η Ρωσία θα λογοδοτήσει αν εισβάλει» στην Ουκρανία, προσθέτοντας ότι «είναι κάτι διαφορετικό αν πρόκειται για μικρή εισβολή και καταλήξουμε σε διαμάχη για το τι να κάνουμε και τι να μην κάνουμε».

Η δήλωση άφηνε να εννοηθεί ότι η αντίδραση των συμμάχων στο ΝΑΤΟ μπορεί να ήταν πιο μετριοπαθής, ωστόσο ο Λευκός Οίκος στη συνέχεια διευκρίνισε ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της υπόσχονται «ταχεία, σοβαρή και ενιαία απάντηση» αν οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις παραβιάσουν τα ουκρανικά σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ