Χονγκ Κονγκ: Στους δρόμους ξανά οι διαδηλωτές παρά τις δρακόντειες απαγορεύσεις

Χονγκ Κονγκ: Στους δρόμους ξανά οι διαδηλωτές παρά τις δρακόντειες απαγορεύσεις

Αψηφώντας την απαγόρευση της χρήσης μάσκας και χωρίς την έγκριση της αστυνομίας χιλιάδες διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ βρίσκονται και πάλι στους δρόμους, λίγες μέρες μετά την απειλή του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπινγκ περί «συντριβής όσων μπαίνουν στο διάβα της χώρας του».

Η συγκέντρωση ξεκίνησε κοντά στο αστυνομικό τμήμα Τσιμ Σα Σούι και γρήγορα ξέσπασαν οι πρώτες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ είναι εξοργισμένοι με την απρόκλητη επίθεση εναντίον του ακτιβιστή Τζίμι Σαμ ο οποίος βρίσκεται στο νοσοκομείο μετά από χτυπήματα με μαχαίρι και σφυρί από αγνώστους μασκοφόρους. 

Αντίδραση και στο NBA

Ως γνωστόν, το αμερικανικό πρωταθλημα μπάσκετ δημοφιλές στη Κίνα έχει βρεθεί στο επίκεντρο διαμάχης με αφορμή τη δήλωση στήριξης του στελέχους των Χιούστον Ρόκετς Νταριλ Μορει για το Χόνγκ Κονγκ.

Την Παρασκευή, όταν οι Μπρούκλιν Νετς που ανήκουν στον Κινέζο μεγιστάνα και εκ των ιδρυτών της Alibaba, αντιμετώπισαν τους Τορόντο Ράπτορς στο φιλικό αυτό ξεχώρισε η παρουσία περίπου 200 διαδηλωτών, οι οποίοι φορούσαν μπλούζες με το μήνυμα «Stand With Hong Kong» (στο πλευρό του Χονγκ Κονγκ), θέλοντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα.