Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης: Να εξεταστεί το ζήτημα της τελωνειακής ένωσης

Βρετανός υπουργός Δικαιοσύνης: Να εξεταστεί το ζήτημα της τελωνειακής ένωσης

H βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι θα πρέπει να εξετάσει προσεκτικά την επιλογή να επιδιώξει μια τελωνειακή ένωση με την ΕΕ αν το κοινοβούλιο το υπερψηφίσει, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Ντέιβιντ Γκοκ.

Το κοινοβούλιο πρόκειται αύριο Δευτέρα να ξεκινήσει έναν δεύτερο γύρο ψηφοφορίας για εναλλακτικές επιλογές στο Brexit.

Στον πρώτο γύρο η ιδέα της επιδίωξης μιας τελωνειακής ένωσης με την ΕΕ ήταν μια από τις δημοφιλέστερες επιλογές παρότι δεν εξασφάλισε την πλειοψηφία.

Ερωτηθείς από την τηλεόραση του BBC αν η Μέι θα πρέπει να επιστρέψει στην ΕΕ και να διαπραγματευτεί για μια τελωνειακή ένωση αν την υπερψηφίσει το κοινοβούλιο, ο Γκοκ απάντησε: "Θεωρώ ότι θα πρέπει να το εξετάσει πολύ προσεκτικά".

"Αν το κοινοβούλιο ψηφίσει μαζικά κατά της αποχώρησης από την ΕΕ χωρίς συμφωνία αλλά υπέρ ενός πιο ήπιου Brexit, τότε δεν θεωρώ ότι είναι εφικτό να πούμε ότι θα αγνοήσουμε την επιθυμία του κοινοβουλίου και θα αποχωρήσουμε χωρίς μια συμφωνία".

Ο Γκοκ είπε επίσης ότι η τρεις φορές απορριφθείσα συμφωνία της Μέι δεν είναι άκυρη, αλλά εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις επιλογές που βρίσκονται στο τραπέζι για τους βουλευτές.