Βρετανία: Η Μόσχα θέλει να καταλάβει όλη την Ουκρανία -  Απέτυχε μέχρι στιγμής

Βρετανία: Η Μόσχα θέλει να καταλάβει όλη την Ουκρανία - Απέτυχε μέχρι στιγμής

O Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας εκτίμησε ότι η Ρωσία σκοπεύει να καταλάβει ολόκληρη την Ουκρανία, όμως πρόσθεσε ότι ο ρωσικός στρατός απέτυχε να εκπληρώσει τους στόχους που είχε θέσει για την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεών του.

«Είναι σίγουρα άποψή μας ότι οι Ρώσοι σκοπεύουν να εισβάλουν σε ολόκληρη την Ουκρανία», επεσήμανε μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Ο Πούτιν έχει ισχυριστεί ότι διεξάγει «μια ειδική στρατιωτική επιχείρηση» προκειμένου να εμποδίσει την ουκρανική κυβέρνηση να διαπράττει γενοκτονία εναντίον του λαού της.

Ο Βρετανός υπουργός εκτίμησε όμως ότι ο ρωσικός στρατός απέτυχε να φέρει σε πέρας τους βασικούς του στόχους κατά τη πρώτη ημέρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Αντίθετα με τους ισχυρισμούς των Ρώσων και το όραμα του προέδρου Πούτιν ότι με κάποιο τρόπο οι Ουκρανοί θα απελευθερώνονταν και θα συντάσσονταν με τον σκόπό του, τα υπολόγισε εντελώς λάθος και ο ρωσικός στρατός απέτυχε να φέρει σε πέρας την πρώτη ημέρα τον βασικό του στόχο», σημείωσε ο Ουάλας.

Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας κατήγγειλε σήμερα τη «βάρβαρη» και «αδικαιολόγητη» επίθεση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας, αφού σήμερα τα ξημερώματα το Κίεβο έγινε στόχος πυραυλικών πληγμάτων.

Σε ανάρτησή της στο Twitter η Τρας εξέφρασε την «αλληλεγγύη» της προς τον Ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρο Κουλέμπα και τον ουκρανικό λαό.

«Η επίθεση του Πούτιν εναντίον της Ουκρανίας είναι βάρβαρη, αδικαιολόγητη και μαρτυρά μια περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή», πρόσθεσε η Βρετανίδα υπουργός.

«Θα εξακολουθήσουμε να ζητάμε να λογοδοτήσει ο Πούτιν και η στήριξή μας (προς την Ουκρανία) θα παραμείνει ακλόνητη», υπογράμμισε.