Βρετανία: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τα Χριστούγεννα και τον Ιανουάριο

Βρετανία: Διευρύνεται το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τα Χριστούγεννα και τον Ιανουάριο

Τη χαλάρωση των κανόνων που ισχύουν για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων, ώστε να παραμένουν ανοιχτά για περισσότερη ώρα την περίοδο των Χριστουγέννων και τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ.

«Προβαίνω στη χαλάρωση των ωραρίων λειτουργίας τα Χριστούγεννα και καθ' όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου, και ζήτησα από τα συμβούλια να επιτρέψουν στις επιχειρήσεις σε κάθε κεντρικό δρόμο να παραμένουν ανοιχτές μέχρι αργότερα από τη Δευτέρα έως το Σάββατο», σημειώνει ο Τζένρικ σε μήνυμά του στο Twitter.

«Σε κανέναν από εμάς δεν αρέσει ο συνωστισμός και κανείς δεν πρόκειται να το απολαύσει αυτό όταν η κοινωνική αποστασιοποίηση είναι τόσο σημαντική για να τεθεί υπό έλεγχο ο ιός», πρόσθεσε ο Τζένρικ.

Στο μεταξύ η εταιρεία έρευνας της αγοράς Springboard ανακοίνωσε σήμερα ότι ο συνολικός αριθμός αγοραστών από καταστήματα λιανικού εμπορίου στη Βρετανία μειώθηκε κατά 56,9% την εβδομάδα έως τις 28 Νοεμβρίου σε σύγκριση με πέρυσι, πράγμα το οποίο δείχνει τον αντίκτυπο που είχε στο λιανεμπόριο κατά την τρίτη εβδομάδα του το lockdown που επιβλήθηκε σε όλη την Αγγλία για την αναχαίτιση της διασποράς της COVID-19.

Σύμφωνα με την ίδια, ο αριθμός των αγοραστών σε εβδομαδιαία βάση, ή η επισκεψιμότητα, αυξήθηκε κατά 4,8%.