Βρετανία: Αποδοκιμάζουμε κάθε γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Βρετανία: Αποδοκιμάζουμε κάθε γεώτρηση στην κυπριακή ΑΟΖ

Η Βρετανία αποδοκιμάζει κάθε γεώτρηση στα ύδατα κοντά στην Κύπρο και υποστηρίζει το δικαίωμα της Κύπρου να αντλεί φυσικούς πόρους από την ΑΟΖ της, δήλωσε ο Βρετανός Υπουργός Ευρώπης, Κρίστοφερ Πίντσερ, έπειτα από συνάντηση που είχε την Παρασκευή το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως μετέδωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Πίντσερ υπογράμμισε παράλληλα πως αυτός ο πετρελαϊκός πλούτος πρέπει να αντληθεί προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων.

Επιπλέον, αναφερόμενος στο θέμα του Brexit είπε πως έκανε ξεκάθαρο στον Πρόεδρο Αναστασιάδη πως "θεωρούμε ότι έχουμε βάλει στο τραπέζι ένα καλό, δίκαιο και λογικό συμβιβασμό" και υπογράμμισε πως ό,τι και να συμβεί στις 31 Οκτωβρίου η σχέση μεταξύ της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου είναι δυνατή και αναπτύσσεται.

Ανέφερε ακόμη πως είχε τη μεγάλη ευχαρίστηση και τιμή να συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και πως είχαν μια πραγματικά παραγωγική συνάντηση για θέματα που αφορούν την Κύπρο. Συζήτησα μαζί του τη σημασία του να προχωρήσουμε για την επίτευξη μιας διευθέτησης μεταξύ των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, επεσήμανε.