Bild: «Ο Ερντογάν εξαπατά τη Γερμανία»

Bild: «Ο Ερντογάν εξαπατά τη Γερμανία»

Για εξαπάτηση του Βερολίνου κατηγορεί τον Ταγίπ Ερντογάν, η γερμανική Bild, σημειώνοντας πως «η διαμάχη για τα πλοία αναζήτησης φυσικού αερίου επισκιάζει τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ»

Σε δημοσίευμα στην ηλεκτρονική της έκδοση, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει πως «στην πραγματικότητα, η Γερμανία ήθελε να κερδίσει χρόνο για να αποκλιμακωθεί η διαμάχη μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Πιθανές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας δεν θα έπρεπε να αποτελέσουν ζήτημα κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ την Πέμπτη και την Παρασκευή», προσθέτει.

Ωστόσο τώρα, συνεχίζει η Bild, «o Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης σχεδιάζει να βάλει το ζήτημα στο τραπέζι στις Βρυξέλλες», αφού ο Τούρκος Πρόεδρος «έστειλε αιφνιδιαστικά ένα πλοίο αναζήτησης φυσικού αερίου σε αμφισβητούμενες θαλάσσιες περιοχές, πυροδοτώντας με αυτόν τον τρόπο εκ νέου τη διαμάχη».

Όπως σημειώνει η Bild, «ήδη η τουρκική στάση έχει επικριθεί από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, που επισκέφθηκε την Ελλάδα και την Κύπρο την Τρίτη και δήλωσε "εξαιρετικά ενοχλημένος" από τις κινήσεις της Άγκυρας».