7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Βέλγιο: Δύο φεστιβάλ με εισιτήριο «covid safe», χωρίς μάσκες και αποστάσεις

Βέλγιο: Δύο φεστιβάλ με εισιτήριο «covid safe», χωρίς μάσκες και αποστάσεις
Εικόνα από εμβολιαστικό κέντρο στο Βέλγιο
AP Images

«Θετικό» ήταν το πρώτο τεστ για δύο φεστιβάλ στο Βέλγιο, με την εφαρμογή του εισιτηρίου «covid safe», σύμφωνα με τη γαλλόφωνη εφημερίδα «LeSoir».

Αναλυτικά, το περασμένο Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν τα δύο πρώτα πειραματικά μουσικά φεστιβάλ στο Βέλγιο, το «Esperanza», με 4.000 άτομα, καθώς και το μικρότερης έκτασης «Blue Bird Festival» με 500 άτομα, με την εφαρμογή του ασφαλούς εισιτηρίου «covid safe».

Πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό τεστ

 

Τα φεστιβάλ πραγματοποιήθηκαν χωρίς κοινωνικές αποστάσεις και χωρίς κοινωνικές μάσκες. Κατά την είσοδό τους οι θεατές έπρεπε να παρουσιάσουν μέσω εφαρμογής στο κινητό τους και κωδικό QR, την απόδειξη πλήρους εμβολιασμού, ή πρόσφατο αρνητικό μοριακό ή αντιγονικό τεστ, ή πιστοποιητικό αντισωμάτων.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές του φεστιβάλ «Esperanza», δεν έλειψαν τα τεχνικά προβλήματα με το εισιτήριο «covid safe», τα οποία ωστόσο, επιλύθηκαν στο 95%.

Το «ασφαλές εισιτήριο», ή «covid safe», όπως το ονομάζουν στο Βέλγιο, θα γίνει υποχρεωτικό για την πρόσβαση σε οποιαδήποτε εκδήλωση με συμμετοχή άνω των 1.500 ατόμων από τις 13 Αυγούστου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ