Ελεύθερος ο Ρώσος δημοσιογράφος Ιβάν Γκολούνοφ

Ελεύθερος ο Ρώσος δημοσιογράφος Ιβάν Γκολούνοφ

Μετά το κύμα αγανάκτησης που προκάλεσε η σύλληψή του, ο ρεπόρτερ Ιβάν Γκολούνοφ απελευθερώθηκε και οι κατηγορίες εναντίον του αποσύρθηκαν, όπως είχε προαναγγείλει το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Κολοκόλτσεφ.

Οι εισαγγελείς αποφάσισαν να αποσύρουν την υπόθεση «σε σχέση με την αποτυχία εξεύρεσης αποδείξεων της εμπλοκής του στο αδίκημα», δήλωσε στους δημοσιογράφους o Ρώσος αξιωματούχος.

Το βράδυ, δακρυσμένος ο Ρώσος δημοσιογράφος Ιβάν Γκολουνόφ ευχαρίστησε τους δεκάδες συναδέλφους του και όσους τον υποστήριξαν στην περιπέτειά του, μετά την απαλλαγή του από την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Ο 36χρονος δημοσιογράφος, ο οποίος βρισκόταν σε κατ'' οίκον περιορισμό από το περασμένο Σάββατο, μετά την ανακοίνωση του ρωσικού Υπουργείου Εσωτερικών, οδηγήθηκε σε αστυνομικό τμήμα, όπου του γνωστοποιήθηκε ότι τερματίζεται η δίωξη σε βάρος του και του αφαιρέθηκε το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που φορούσε.

Συγκινημένος κατά την έξοδό του από το αστυνομικό τμήμα, ο Γκολουνόφ ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν και τους υποστηρικτές του που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του.

«Δυσκολεύομαι ακόμη να καταλάβω τι μου συνέβη. Ελπίζω ότι η έρευνα θα συνεχιστεί και ότι κανείς δεν θα ξαναβρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση», σχολίασε. 

Ο δημοσιογράφος του ενημερωτικού ιστότοπου Meduza διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει το ερευνητικό του έργο.

«Η εξουσία άκουσε την κοινωνία», σχολίασε από την πλευρά του ο ιστότοπος Meduza, που δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει τις έρευνες για να εντοπίσει ποιος ευθύνεται για την ενορχηστρωμένη "επιχείρηση" σε βάρος του Γκολουνόφ.

 

Φωτογραφία: AP