Άνδρες του στρατού αναπτύσσονται σε νοσοκομεία της Χαουτένγκ εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων
Νότια Αφρική

Άνδρες του στρατού αναπτύσσονται σε νοσοκομεία της Χαουτένγκ εν μέσω έξαρσης κρουσμάτων

Οι αρχές της Νότιας Αφρικής αναπτύσσουν άνδρες του στρατού σε νοσοκομεία της επαρχίας Χαουτένγκ για να βοηθήσουν στον αγώνα εναντίον της πανδημίας του νέου κορονοϊού εν μέσω έξαρσης των μολύνσεων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο, μέλη του ιατρικού σώματος των ένοπλων δυνάμεων, γιατροί και νοσοκόμοι, θα αναπτυχθούν στα νοσοκομεία με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Όπως εξήγησε η υπηρεσιακή υπουργός Υγείας Μαμαλόκο Κουμπάι-Νγκουμπάνε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η ανάπτυξη των στρατιωτικών αυτών θα επιτρέψει να «έχουμε πλέον διαθέσιμες τις κλίνες για τις οποίες δεν υπήρχε ανθρώπινο δυναμικό» στα νοσοκομεία.

Επιπροσθέτως η υπουργός επισήμανε ότι οι στρατιωτικοί θα αναλάβουν επίσης να φέρνουν σε πέρας τεστ και την ιχνηλάτηση των επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Σημειώνεται ότι η επαρχία Χαουτένγκ αποτελεί πλέον επίκεντρο της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Νότια Αφρική· καταγράφει το 60% των μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε το τρίτο κύμα.

Υπενθυμίζεται πως χτες Παρασκευή οι αρχές της Νότιας Αφρικής κατέγραψαν ακόμη 10.510 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 1.796.589. Το ποσοστό θετικότητας των τεστ έχει φθάσει το 20,5%. Η Χαουτένγκ είναι η επαρχία που έχει καταγράψει τα περισσότερα (536.848). Οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19 έχουν ξεπεράσει τους 58.300 ως εδώ.