Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, 00:16

-A +A

Αλβανία - Κόσοβο υπέγραψαν συμφωνία για κοινό σημείο ελέγχου στα σύνορά τους

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, 00:16
Αλβανία - Κόσοβο υπέγραψαν συμφωνία για κοινό σημείο ελέγχου στα σύνορά τους
-A +A

Στην υπογραφή συμφωνίας για δημιουργία κοινών σημείων διέλευσης και ελέγχου των συνόρων βάσει της αρχής «One stop, one control» προχώρησαν το Σάββατο η Αλβανία και το Κόσοβο.

Σύμφωνα με το himara.gr, τις τελικές υπογραφές έβαλαν οι υπουργοί Εσωτερικών Αλβανίας Sander Lleshaj και Κοσόβου Ekrem Mustafa. Η εν λόγω συμφωνία προβλέπει τα οχήματα και τα εμπορεύματα που εισέρχονται ή εξέρχονται από την επικράτεια των μερών να υπόκεινται σε κοινό έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές μόνο μία φορά αντί για δύο φορές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, Sander Lleshaj η συμφωνία αυτή εξοικονομεί χρόνο στους ταξιδιώτες:
«Με αυτή τη συμφωνία μειώσαμε το 50% του χρόνου αναμονής και φυσικά ο στόχος είναι να φέρουμε το χρόνο αναμονής στο μηδέν. Συνεπώς, εργαζόμαστε για την πλήρη εξάλειψη των συνόρων».

Παρών κατά την υπογραφή της συμφωνίας ήταν και ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι ο οποίος δήλωσε: «Από σήμερα ξεκινήσαμε την από κοινού διαχείριση των συνόρων της Αλβανίας με το Κοσσυφοπέδιο, οπότε δεν έχουμε ακόμη καταργήσει τα σύνορα μας».

Ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών ήταν ο κομιστής μηνύματος εκ μέρους του Έντι Ράμα ο οποίος δεν μετέβη στο Κόσοβο για την υπογραφή της συμφωνίας: «Σας στέλνω τους χαιρετισμούς του πρωθυπουργού Ράμα, ο οποίος δεν ήθελε να έρθει διότι όπως μου είπε έχουμε καταφέρει μόνο το 50% του στόχου μας αυτή τη φορά. Μόνο όταν καταργήσουμε εξολοκλήρου τα σύνορα μεταξύ μας θα έχουμε πετύχει τον στόχο μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα