Airbus: Ζημιές 481 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο λόγω πανδημίας

Airbus: Ζημιές 481 εκατ. ευρώ το α' τρίμηνο λόγω πανδημίας

Ζημιές 481 εκατομμυρίων ευρώ για το πρώτο τρίμηνο του 2020, έναντι κερδών 40 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα της περυσινής χρονιάς, ανακοίνωσε η κατασκευαστική αεροπορική εταιρεία Airbus, καθώς, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, διαπιστώνει «ταχύτατα» τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στον κύκλο εργασιών της.

Ο τζίρος της υπέστη μείωση 15,2% τους πρώτους τρεις μήνες της χρονιάς, στα 10,6 δισ. ευρώ, έναντι 12,5 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2019, γεγονός που «αντανακλά το δύσκολο περιβάλλον που πλήττει την αγορά της εμπορικής αεροπορίας».

Το πρώτο τρίμηνο, η ευρωπαϊκή βιομηχανία παρέδωσε 40 λιγότερα αεροσκάφη απ’ ό,τι την περασμένη χρονιά, εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας.

«Βλέπουμε γρήγορα τον αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 που έρχεται στους αριθμούς. Βρισκόμαστε τώρα στη μέση της σοβαρότερης κρίσης που έχει γνωρίσει ποτέ η αεροδιαστημική βιομηχανία , δήλωσε την Τετάρτη ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Γκιγιόμ Φορί,

Πρόσθεσε ότι η εταιρεία εφαρμόζει μια σειρά μέτρων για «διασφάλιση του μέλλοντος της Airbus», τονίζοντας ότι «ανά πάσα στιγμή, η υγεία και η ασφάλεια των υπαλλήλων της Airbus είναι η πρώτη μας προτεραιότητα».

«Τώρα πρέπει να εργαστούμε ως βιομηχανία για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των επιβατών στα αεροπορικά ταξίδια καθώς μαθαίνουμε να συνυπάρχουμε με αυτήν την πανδημία», επεσήμανε ο Φορί.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο η Airbus ανέστειλε την παραγωγή της σε Γαλλία και Ισπανία λόγω του κορονοϊού.