Αγία Πετρούπολη: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο - Ένας νεκρός πυροσβέστης

Αγία Πετρούπολη: Μεγάλη φωτιά σε εργοστάσιο - Ένας νεκρός πυροσβέστης

Μεγάλη φωτιά εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο παραγωγής υφασμάτων στην Αγία Πετρούπολη με τα ρωσικά τηλεοπτικά μέσα να κάνουν λόγο για έναν νεκρό πυροσβέστη και τον τραυματισμό άλλων δυο κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετείχαν 300 πυροσβέστες και 69 πυροσβεστικά οχήματα ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο τύπου Ка-32.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, οι φλόγες έχουν ήδη καλύψει χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα, ενώ η φωτιά και ο καπνός είναι ορατά από μακριά. 

Εκπρόσωπος του ασθενοφόρου της πόλης που παρέλαβε τους τραυματίες πυροσβέστες ανέφερε στη RIA Novosti, ότι οι τραυματίες ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά έχει ξεκινήσει ο Εισαγγελέας της Αγίας Πετρούπολης ενώ θα αξιολογηθούν και οι ενέργειες των υπευθύνων για την ασφάλεια του κτιρίου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Αναγκών, με τον πυροσβέστη είχε χαθεί η επαφή κατά την διάρκεια της κατάσβεσης, ενώ στην συνέχεια εντοπίσθηκαν άλλοι δύο πυροσβέστες οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο με εγκαύματα που καλύπτουν το 40-50% του σώματός τους.

Το εργοστάσιο Nefskaya manufactura βρίσκεται στο ίδιο σημείο που λειτουργούσε το εργοστάσιο μάλλινων υφασμάτων που είχε δημιουργήσει το 1841 ο Βρετανός έμπορος Τζέιμς Θόρντον. Το 1918 το εργοστάσιο εθνικοποιήθηκε και έκλεισε. Άρχισε να λειτουργεί το 1921, ενώ αργότερα μετονομάσθηκε σε «Κόκκινος υφαντουργός». Το 1992 πήρε την ονομασία Nefskaya manufactura, παράγοντας μάλλινα υφάσματα, μη υφασμένα υφάσματα και τεχνητά νήματα.