Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, 20:30

-A +A

Αγ. Μέρκελ: Λαϊκισμός και εθνικισμός απειλούν το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, 20:30
Αγ. Μέρκελ: Λαϊκισμός και εθνικισμός απειλούν το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη
-A +A

Στην εκτίμηση ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη, απειλείται από την άνοδο του εθνικισμού και του λαϊκισμού, προέβη η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ από το Παρίσι, όπου συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για την εκατονταετηρίδα της ανακωχής του Α Παγκοσμίου Πολέμου.

«Βλέπουμε ότι η διεθνής συνεργασία, μια ειρηνική ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων της μίας και της άλλης πλευράς και ακόμα και το ευρωπαϊκό σχέδιο για την ειρήνη τίθενται εκ νέου υπό αμφισβήτηση» σημείωσε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης στο πρώτο φόρουμ για την ειρήνη στο Παρίσι.

«Η ειρήνη που έχουμε σήμερα, που μας μοιάζει κάποιες φορές δεδομένη, αυτή η ειρήνη απέχει πολύ από το να είναι κάτι το δεδομένο και πρέπει να δώσουμε μάχη για εκείνη» υπογράμμισε η Μέρκελ, ενώ προειδοποίησε για «έναν εθνικισμό με παρωπίδες» και διατύπωσε την ανησυχία της για το ενδεχόμενο «να αρχίσουμε και πάλι να ενεργούμε σαν να μπορούμε απλά να αγνοούμε τις σχέσεις και τις αμοιβαίες δεσμεύσεις μας».

Επίσης, επέκρινε επίσης την ιδέα του απομονωτισμού, το οποίο είπε ότι«"δεν ήταν η σωστή λύση πριν από 100 χρόνια. Πώς μπορεί να είναι η σωστή λύση σήμερα;», και πρόσθεσε: «Γνωρίζουμε ότι οι περισσότερες από τις προκλήσεις και τις απειλές του σήμερα δεν μπορούν πλέον να επιλυθούν από ένα μόνο κράτος, αλλά μόνο εάν ενεργούμε μαζί».

 

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα