Τιμ Μαγιόπουλος: Ποιος είναι ο νέος CEO της SVB - Οι πρώτες κινήσεις

Τιμ Μαγιόπουλος: Ποιος είναι ο νέος CEO της SVB - Οι πρώτες κινήσεις

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Silicon Valley Bank (SVB) έστειλε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους πελάτες για να τους πει αναγγείλει την επιστροφή στην κανονικότητα παρά τις «εξαιρετικά δύσκολες» τελευταίες ημέρες. 

Ο Τίμοθι Μαγιόπουλος που έχει αυτοπροσδιοριστεί «ως ο άνθρωπος που τρέχει προς το σημείο της πυρκαγιάς» ορίστηκε ως νέος διευθύνων σύμβουλος το πρωί της Δευτέρας, αφού η κυβέρνηση απέλυσε τους υφιστάμενους διευθυντές, συμπεριλαμβανομένου του αφεντικού Γκρεγκ Μπέκερ.

«Η Silicon Valley Bank, N.A. είναι ανοιχτή και διεξάγει τις δραστηριότητές της ως συνήθως», έγραψε ο Μαγιόπουλος, σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς όλους τους πελάτες που εστάλη το απόγευμα της Δευτέρας.

Είμαστε εδώ για να σας εξυπηρετήσουμε. Αναγνωρίζω ότι οι τελευταίες ημέρες ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδος για τους πελάτες μας και τους υπαλλήλους μας και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη της εκπληκτικής κοινότητας που υπηρετούμε.

'Έχω αναλάβει την εταιρεία ως Διευθύνων Σύμβουλος από σήμερα.

Είπε ότι ανέλαβε με «ταπεινότητα», «εμπειρία» και «εκτίμηση για την οικονομία της καινοτομίας».

Διαβάστε σχετικά:

Ενδιαφέρον των Apollo, Blackstone και KKR για το χαρτοφυλάκιο δανείων της SVB 

«Βετεράνος» των κρίσεων

Ο Μαγιόπουλος, σύμφωνα με την Daily Mail, θεωρείται από πολλούς στον κλάδο ως «ασφαλή χέρια», καθώς έχει εμπειρία τόσο σε χρηματοπιστωτικές εταιρείες που έχουν πληγεί από την κρίση όσο και στην τεχνολογία.

Εντάχθηκε στη Fannie Mae στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2008 και έφτασε να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, επαναφέροντας την εταιρεία σε κερδοφορία και αποδίδοντας περισσότερα από 167 δισεκατομμύρια δολάρια σε μερίσματα στους φορολογούμενους.

Ο τραπεζίτης αποχώρησε το 2018 και τον Ιανουάριο του 2019 εντάχθηκε στην τεχνολογική εταιρεία Blend, η οποία παρέχει λογισμικό βασισμένο στο cloud για να επιτρέπει σε τράπεζες, πιστωτικά σωματεία, υποθηκοφύλακες και άλλες εταιρείες fintech να επεξεργάζονται δισεκατομμύρια δολάρια ενυπόθηκων δανείων και καταναλωτικών τραπεζικών συναλλαγών ημερησίως.

Ο ίδιος ανέφερε στους πελάτες της SVB στο ηλεκτρονικό του μήνυμα: «Προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη σας και να υποστηρίξουμε εσάς και τις εταιρείες σας αυτή τη στιγμή». 

Γιος τεχνικού αεροναυπηγικής 

Ο γεννημένος το Μάρτιο του 1959 επιχειρηματίας και δικηγόρος,  είναι γιος του Χάρη Μαγιόπουλος και της Ελεανόρ Άιντα. Ο πατέρας του ήταν τεχνικός αεροναυπηγικής, συνδικαλιστής και μέλος της United Auto Workers. Η μητέρα του εργαζόταν με μερική απασχόληση σε αλυσίδα πολυκαταστημάτων.

Σύμφωνα με τo moneyinc.com, σε παλιότερη συνέντευξη του είχε εξομολογηθεί ότι ο πατέρας του είχε μεγάλο πάθος για τη  λογοτεχνία αλλά δεν κατάφερε λόγω οικονομικής κατάστασης να τελειώσει το κολέγιο. 

ezramagazine.cornell.edu

 

Αυτός στάθηκε πιο τυχερός. 

«Προέρχομαι από μια οικογένεια με μέτρια οικονομικά μέσα: η μητέρα μου δούλευε με μερική απασχόληση στο τοπικό κατάστημα Sears για να με στείλει εδώ», είχε δήλωσε σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό του πανεπιστημίου του το 2009. «Αλλά ως αποτέλεσμα της πολύ γενναιόδωρης οικονομικής βοήθειας, αποφοίτησα από το Κορνέλ με χρέος μόλις 2.000 δολαρίων και την ευκαιρία να κάνω πράγματα στη ζωή μου που δεν θα είχα διαφορετικά. Αισθάνομαι ένα πολύ βαθύ χρέος ευγνωμοσύνης προς το πανεπιστήμιο».

Πήρε πτυχίο Αγγλικής φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο Κορνέλ το 1980 και έκανε το διδακτορικό στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης το 1984.

Έχει αποκτήσει δύο παιδιά με την Έιμι Λέφκοφ. 

Ώρα πρώτης δημοσίευσης: Τρίτη 14 Μαρτίου 2023, ώρα 14:27