Πειραιώς: Μείωσε το επιτόκιο του νέου ομολόγου - Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές

Πειραιώς: Μείωσε το επιτόκιο του νέου ομολόγου - Πάνω από 1 δισ. οι προσφορές

Με απόδοση κάτω από το επιτόκιο στο αντίστοιχο δικό της ομόλογο που εξέδωσε στις 13 Ιουλίου, άνοιξε το βιβλίο για το νέο senior τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες το βιβλίο άνοιξε με το αρχικό επιτόκιο στο 7,125% έναντι επιτοκίου 7,25% στις 13 Ιουλίου φέτος όταν η Πειραιώς είχε εκδώσει το προηγούμενο ομόλογο πρώτης εξοφλητικής προτεραιότητας για να αντλήσει και τότε 500 εκατ. ευρώ. Στα 8,25% ήταν το επιτόκιο senior ομολόγου το 2022 για μικρότερο μάλιστα ποσό. Οι προσφορές ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ.

Με στόχο την κάλυψη μακροπρόθεσμων στόχων για τα κεφάλαια MREL εκδίδεται τώρα και ο νέος τίτλος της Τράπεζας μια κι ο βραχυχρόνιος ενδιάμεσος στόχος για τα κεφάλαια αυτά ενόψει Ιανουαρίου 2024 έχει ήδη καλυφθεί με το δείκτη τους στο 21,8%. 

Η Τράπεζα Πειραιώς που εκμεταλλεύεται το μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον όπως αποτυπώνεται στο Λονδίνο, προετοιμάζει από τώρα την εικόνα της ενόψει της επόμενης χρονιάς για την ιδιωτικοποίησή της με αποεπένδυση του δημοσίου. Όπως δείχνει και η πτώση των επιτοκίων η τράπεζα είναι σε διαρκή πρόοδο γεγονός που αποτυπώνεται στα αποτελέσματά της και στη βελτιωμένη σημαντικά εικόνα της. 

Με το νέο ομόλογο, εκτιμάται ότι η τράπεζα μπορεί να βελτιώσει όχι μόνον το απόθεμα των κεφαλαίων ασφαλείας που διαθέτει αλλά επίσης ότι μπορεί να περιορίσει και το συνολικό κόστος χρηματοδότησής της, επιτυγχάνοντας καλύτερους όρους χάρη στο εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί για ελληνικούς τίτλους του δημοσίου ή τραπεζικά ομόλογα και μετοχές, μετά τα θετικά συμβάντα των προηγούμενων ημερών. 

Τη διαδικασία της έκδοσης τρέχουν οι BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs Bank Europe SE, Morgan Stanley και UBS. To νέο senior preferred ομόλογο είναι εξαετούς διάρκειας με δυνατότητα ανάκλησης μετά την πενταετία, ενώ θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Ba2 από την Moody’s και BB- από την Fitch.