Η JPMorgan μεταξύ των «μνηστήρων» της SVB Financial
shutterstock
shutterstock

Η JPMorgan μεταξύ των «μνηστήρων» της SVB Financial

Η JPMorgan Chase & Co βρίσκεται σε συνομιλίες για την εξαγορά της SVB Financial Group  σε μια συμφωνία που θα αποκλείει τη μονάδα εμπορικής τραπεζικής Silicon Valley Bank, η οποία βρίσκεται σήμερα υπό αμερικανικό έλεγχο, αναφέρει σήμερα το Axios, επικαλούμενο πηγές.

Η PNC Financial Services Group, η Apollo Management και η Morgan Stanley βρίσκονται επίσης σε συνομιλίες με την χρεοκοπημένη τράπεζα ανέφερε το Axios, προσθέτοντας ότι η Apollo ενδιαφέρεται να χρηματοδοτήσει μια συμφωνία ή να αποκτήσει μέρος της επιχείρησης.

Εκπρόσωπος της PNC δήλωσε στο Reuters ότι «δεν βρίσκεται σε συζητήσεις για την εξαγορά της SVB Financial ή της Silicon Valley Bank», ενώ οι άλλες εταιρείες δεν απάντησαν σε αιτήματα για σχολιασμό.

Το Reuters ανέφερε την Κυριακή ότι η Silicon Valley Bank είχε γίνει παραλήπτης του ενδιαφέροντος της PNC και της Royal Bank of Canada, αλλά αυτό είχε «παγώσει» την Κυριακή, καθώς οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ζήτησαν προσφορές για τον αποτυχημένο δανειστή.

Η αμερικανική Ομοσπονδιακή Εταιρεία Ασφάλισης Καταθέσεων (FDIC) είχε δώσει προθεσμία μέχρι το απόγευμα της Κυριακής για την υποβολή προσφορών για την χρεοκοπημένη Silicon Valley Bank, ανέφερε το Reuters.