Η ΝΔ ας κοιτάξει τον δικό της κόσμο!

Ο ΣΥΡΙΖΑ έλυσε το πρόβλημα Πολάκη με «επαγγελματικό» τρόπο. Δεν έλαβαν εν θερμώ καμιά απόφαση, άφησαν τον χρόνο να κυλήσει, τους ήρθε σαν μάνα εξ ουρανού το τραγικό δυστύχημα και μετά, με συνοπτικές διαδικασίες, ομόφωνα, θεώρησαν το θέμα λήξαν. Αυτούς τους χειρισμούς είτε τους πούμε ρεαλιστικούς είτε κυνικούς, ελάχιστη σημασία έχει. Το αποτέλεσμα μετρά και αυτό είναι το ότι δεν προκλήθηκε εσωκομματικό ρήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο κ. Ν. Χατζηνικολάου εξανέστη -και δικαιολογημένα - γιατί ο Π. Πολάκης ζήτησε συγγνώμη μόνον από τον Α. Τσίπρα και το κόμμα του και όχι και από τους δημοσιογράφους που είχε στοχοποιήσει με τρόπο προκλητικό, βάναυσο και χυδαίο. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ θα επέβαλε πειθαρχική ποινή στον Π. Πολάκη όχι για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του απέναντι στους εν λόγω δημοσιογράφους, αλλά γιατί κατέβασε δική του πολιτική πλατφόρμα που δεν ήταν σύμφωνη με την κεντρική γραμμή του κόμματος. 

Από τη στιγμή λοιπόν που το ίδιο του το κόμμα δεν αναγνωρίζει πως αυτές οι στοχοποιήσεις συνιστούν ατόπημα, γιατί ο Π. Πολάκης να ζητήσει συγγνώμη από αυτούς που προσέβαλε; Το πρόβλημα δεν βρίσκεται στον ίδιον, αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ και στον Α. Τσίπρα. Ο Π. Πολάκης αυτός ήταν, αυτός είναι και αυτός θα είναι. Δεν αλλάζει. 

Από την άλλη πλευρά παρατηρώ τη Νέα Δημοκρατία να επιδιώκει να γίνει αρεστή σε αυτούς που δεν πρόκειται να την ψηφίσουν και να δυσαρεστεί αυτούς που θα την ψηφίσουν ή σκέφτονται να την ψηφίσουν. Βλέπε περίπτωση Σοφίας Νικολάου. Αλλά και η ΕΔΕ που διατάχθηκε, γιατί ο οδηγός του γερανοφόρου της ΕΛΑΣ απέφυγε τα χειρότερα-- τόσο για τον ίδιο όσο και για το γόητρο της ΕΛΑΣ-- μόνον θυμό και απογοήτευση προκαλεί. Προφανώς στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα ήθελαν έναν ακόμα αιμόφυρτο αστυνομικό και ένα ακόμα πυρπολημένο όχημα της ΕΛΑΣ. Και δίνουν εξετάσεις, διατάσσοντας ΕΔΕ, στους αριστερούς και στους «αναξιοποίητους» του φιλελευθεράτου. 

Τι μήνυμα στέλνουν στις γυναίκες και στους άνδρες της ΕΛΑΣ; Τι μήνυμα στέλνουν στον δικό τους κόσμο; 

Και δύο λόγια για τις πριμαντόνες της Νέας Δημοκρατίας, άνδρες και γυναίκες, που όλο αυτό το δύσκολο διάστημα είναι κρυμμένες και κρυμμένοι. Σε όλους αυτούς που δε δίνουν τη μάχη. Σε όλους αυτούς που θέλουν να διαφυλάξουν το υποτιθέμενο πολιτικό τους κεφάλαιο. Αγνοούν πως αυτό το κεφάλαιο το απέκτησαν πρωτίστως γιατί είναι στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Αν έχουν άλλη εντύπωση, ας δοκιμάσουν την τύχη τους εκτός της μεγάλης αυτής παρατάξεως. 

Αισθάνομαι την υποχρέωση να μνημονεύσω αυτούς τους ελάχιστους που «ματώνουν» στα τηλεοπτικά παράθυρα, παλεύοντας μόνοι εναντίον όλων. Ο Δ. Καιρίδης, ο Μ. Βορίδης, η Σοφία Βούλτεψη και ο «πανταχού παρών και τα πάντα πληρών» Άδωνις. (Αν παρέλειψα 1-2 το πολύ, ας με συγχωρήσουν). 

Σε δύο μήνες θα έχουμε εκλογές και η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να συσπειρώσει τον δικό της κόσμο. Τους λελέδες και τους φλούφληδες, ας σταματήσει να τους χαϊδεύει, για να μην βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων.