Κ. Χατζηδάκης: Δεν επιτρέπεται αυτός που αγοράζει ακίνητο για Golden Visa να το δώσει για Airbnb
Eurokinissi
Eurokinissi

Κ. Χατζηδάκης: Δεν επιτρέπεται αυτός που αγοράζει ακίνητο για Golden Visa να το δώσει για Airbnb

Για Golden Visa και Airbnb προανήγγειλε νέες σημαντικές αλλαγές, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Οι αλλαγές αποτελούν μέρος της πολιτικής της κυβέρνησης για τον περιορισμό της ανόδου των τιμών στα ακίνητα, επεσήμανε ο K. Χατζηδάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο K. Χατζηδάκης απαγορεύεται η βραχυχρόνια μίσθωση για όσους αποκτούν την Golden Visa. Συγκεκριμένα, απαγορεύεται η μίσθωση ακινήτου που αγοράστηκε με Golden Visa μέσω Airbnb. Στόχος είναι να κατευθυνθούν οι επενδύσεις σε ακίνητα μεγάλης αξίας και όχι σε λαϊκές κατοικίες.

Το ελάχιστο εμβαδόν ακινήτου για Golden Visa θα ανέλθει στα 120 τ.μ., ενώ το ελάχιστο τίμημα αγοράς ακινήτου για Golden Visa αυξάνεται στις 800.000 ευρώ στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε τουριστικά νησιά.

Η κυβέρνηση θα αξιολογήσει τον Σεπτέμβριο την αποτελεσματικότητα των μέτρων και θα αποφασίσει για τυχόν νέες ρυθμίσεις, ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης.

Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο την προστασία της αγοράς ακινήτων από στρεβλώσεις και τη διασφάλιση προσιτής στέγασης για τους πολίτες.

Επιπλέον, ο K. Χατζηδάκης σημείωσε ότι η Golden Visa επηρεάζει το 7% των συναλλαγών στην αγορά ακινήτων και τα έσοδα το 2023 ανήλθαν σε 2,5 δισ. ευρώ.