Παζάρι βιβλίων από μεγάλους οίκους

Παζάρι βιβλίων από μεγάλους οίκους

Ο στοχαστής Τόνι Τζαντ έχει γράψει σε ένα βιβλίο του: «Φτάσαμε σε ένα σημείο να ξέρουμε την τιμή κάθε πράγματος, αλλά όχι την αξία του». Ο κόσμος του βιβλίου είναι ένας πλούτος ανεκτίμητος που δεν πρέπει να γνωρίζει κάστες, αποκλειστικά ένα κοινό.

Είναι γνωστό στους βιβλιόφιλους ότι ο Φεβρουάριος είναι μήνας προσφορών σε κεντρικά βιβλιοπωλεία. Συνέπεια της μεγάλης παραγωγής τίτλων τα τελευταία χρόνια είναι οι αποθήκες των εκδοτών να φορτώνονται με βιβλία που δεν απορροφώνται ή απλώς ατύχησαν. Έτσι, οι εκδότες κάνουν τα δικά τους bazaar, που ασφαλώς συμφέρουν τους φοιτητές και τους αναγνώστες με συμπιεσμένο εισόδημα. Οι τιμές είναι το πρωταρχικό δέλεαρ, όπως επίσης και η πληθώρα σχετικά πρόσφατων τίτλων.

Περισσότεροι από 800 τίτλοι του ΜΙΕΤ (Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης) και του ΕΛΙΑ (Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο) και περίπου 4.000 τίτλοι από 29 ιδρύματα και άλλους φορείς, που καλύπτουν όλο το φάσμα των επιστημών, διατίθενται με έκπτωση έως και 50%. Προσοχή μόνο: οι προσφορές στα φυσικά καταστήματα και στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο (mietbookstore.gr) διαρκούν έως το τέλος του τρέχοντος μήνα.

Πιο γενναία είναι η έκπτωση που κάνει ο Καστανιώτης σε περισσότερους από 500 τίτλους βιβλίων. Το online Bazaar που ρίχνει αυλαία στις 29 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει βιβλία ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας, ποιητικές συλλογές, μυθιστορήματα αστυνομικής λογοτεχνίας, δοκίμια, παιδική και νεανική λογοτεχνία με έκπτωση έως 75%. Για αγορές μάλιστα άνω των 25 ευρώ, τα μεταφορικά είναι δωρεάν σε όλη την Ελλάδα.

Βιβλία των εκδόσεων «Καστανιώτης»

Κάντε, τέλος, μια βόλτα στο ανοιξιάτικο bazaar που διοργανώνει ο Ίκαρος το τριήμερο από Πέμπτη 7 έως και το Σάββατο 9 Μαρτίου στο ιστορικό βιβλιοπωλείο της πρωτεύουσας (Βουλής 4). Παλιότερα βιβλία, βιβλία σε χαμηλό απόθεμα, βιβλία «ελαφρώς ταλαιπωρημένα» διατίθενται σε τιμές από 2 ευρώ, με έκπτωση που φτάνει στο 80%.  

Από αριστερά: Κίμων Φράιερ, Αλέκος Σεγγόπουλος, Νίκος Καρύδης, Γιώργος Σαββίδης, Νίκος Γκάτσος, Αλέκος Πατσιφάς. Καθιστοί στο κέντρο οι Νίκος ΧατζηκυριάκοςΓκίκας και Οδυσσέας Ελύτης. Δεξιά ο Νίκος Καρύδης