Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι ερμηνεύει Μπιζέ στη Ρωμαϊκή Αγορά
Φωτ.: Χάρης Ακριβιάδης. Πηγή: Εθνική Λυρική Σκηνή
Φωτ.: Χάρης Ακριβιάδης. Πηγή: Εθνική Λυρική Σκηνή
ΕΛΣ

Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι ερμηνεύει Μπιζέ στη Ρωμαϊκή Αγορά

Η μεσόφωνος Ανίτα Ρατσβελισβίλι καταχειροκροτήθηκε στην πρεμιέρα του οπερατικού έργου «Βέρθερος»(έως 4/4), στην Εθνική Λυρική Σκηνή, υποδυόμενη τη Σαρλότ. Με αφορμή την επιστροφή της στην Ελλάδα, η ΕΛΣ παρουσιάζει στην διαδικτυακή της πλατφόρμα GNO TV το ρεσιτάλ που είχε δώσει η μεσόφωνος στην πρώτη της εμφάνιση στην Ελλάδα.

Πρόκειται για το ρεσιτάλ που είχε δώσει στις 18 Ιουλίου 2020, στη Ρωμαϊκή Αγορά, σημαίνοντας την έναρξη του θεσμού του ΥΠΠΟΑ, «Όλη η Ελλάδα Ένας Πολιτισμός». Το οποίο ρεσιτάλ είχε μαγνητοσκοπηθεί και παρουσιάζεται στην nationalopera.gr/GNOTV, από τις 28 Μαρτίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων της όπερας «Βέρθερος» έχουν ήδη λάβει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο τον κωδικό του εισιτηρίου για την παρακολούθηση του ρεσιτάλ. Πρόκειται να το λάβουν και όσοι, στη συνέχεια, αγοράσουν εισιτήριο για τον «Βέρθερο». 

Για τους ήδη κατέχοντες εισιτήριο αλλά και όσους αγοράσουν, η παρακολούθηση του ρεσιτάλ είναι δωρεάν, για το υπόλοιπο κοινό – που δεν κατέχει εισιτήριο για τον «Βέρθερο» – η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα πέντε ευρώ. 

Το ρεσιτάλ στη Ρωμαϊκή Αγορά

Δημοφιλείς άριες από όπερες των Βέρντι, Τσιλέα, Γκουνό, Σαιν-Σανς και Μπιζέ περιλάμβανε το πρόγραμμα του ρεσιτάλ που είχε δώσει η Ανίτα Ρατσβελισβίλι στον αρχαιολογικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς, στη σκιά τη Ακρόπολης. Συμμετείχε η Ορχήστρα της ΕΛΣ υπό τη διεύθυνση του Λουκά Καρυτινού.

Ρατσβελισβίλι και Καρυτινός συμμετείχαν αφιλοκερδώς στη συναυλία, η δε Ρατσβελισβίλι είχε αποδεχθεί την πρόταση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή της ΕΛΣ, Γιώργου Κουμεντάκη, στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας της με την ΕΛΣ.

Φωτ.: Χάρης Ακριβιάδης. Πηγή: Εθνική Λυρική Σκηνή

Παρουσία επιβλητική και δυναμική και φωνή εντυπωσιακής ποιότητας και όγκου κατέχει η 38χρονη Γεωργιανή Ανίτα Ρατσβελισβίλι, ενώ οι επιλογές του ρεπερτορίου της είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

Ξεκίνησε την καριέρα της από τη Γεωργία και σε λιγότερο από δέκα χρόνια κατέκτησε τα μεγαλύτερα λυρικά θέατρα και τα σπουδαιότερα φεστιβάλ όπερας του πλανήτη, λαμβάνοντας διθυραμβικές κριτικές από τα διεθνή ΜΜΕ και αποθεωτική αποδοχή από το κοινό της όπερας παγκοσμίως.

Τα εισιτήρια

Σύμφωνα με την ΕΛΣ, με το εισιτήριο (ή τον δωρεάν κωδικό) ο θεατής έχει τη δυνατότητα απεριόριστων προβολών της παράστασης για διάστημα 30 ημερών από την πρώτη προβολή. Έχει επίσης πρόσβαση στο online πρόγραμμα της παράστασης.

Για τη μετάδοση του ρεσιτάλ «Η Ανίτα Ρατσβελισβίλι στη Ρωμαϊκή Αγορά από την GNO TV», προπωλούνται εισιτήρια των 5 ευρώ στην www.ticketservices.gr & στα Ταμεία της ΕΛΣ (2130885700, καθημερινά 9.00-21.00).

Όσο για την GNO TV, η οποία αποτελεί έναν νέο άξονα προγραμματισμού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, δημιουργήθηκε και λειτουργεί με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Διαβάστε ακόμη:

Ο Βέρθερος και ο χρόνος