Έκθεση «Defying Gravity» στην Ελληνογερμανική Αγωγή: Στο κάδρο οι αθλητές πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΥΜΑΡΑΣ / DEFYING GRAVITY
ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΥΜΑΡΑΣ / DEFYING GRAVITY

Έκθεση «Defying Gravity» στην Ελληνογερμανική Αγωγή: Στο κάδρο οι αθλητές πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το αποτέλεσμα ενός παράλληλου αγώνα, με εκείνου των αθλητών, ενός αγώνα αποτύπωσης της σωστής στιγμής μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αναδεικνύει η έκθεση Defying Gravity του φωτογράφου Άγγελου Ζυμάρα που θα φιλοξενηθεί στους χώρους των εκπαιδευτηρίων Ελληνογερμανική Αγωγή.

Φέτος, το σχολείο εστιάζει στο 2024 ως χρονιά Ολυμπιακών Αγώνων και παρουσιάζει την συγκεκριμένη έκθεση με πορτρέτα Ελλήνων αθλητών και Ελληνίδων αθλητριών που συμμετείχαν ή θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, στο πλαίσιο της ενθάρρυνσης και εξοικείωσης των παιδιών με τη δημιουργικότητα και την πνευματικότητα της τέχνης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 8:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του σχολείου, στην Παλλήνη.

Η έκθεση Defying Gravity τελεί υπό την αιγίδα της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Μέσω της φωτογραφίας ο Άγγελος Ζυμάρας στοχεύει να επικοινωνήσει στους μαθητές και στο κοινό την ιδέα του φίλαθλου πνεύματος και του αθλητισμού ως θεμελιώδους κοινωνικού δικαιώματος. Ταυτόχρονα, σε μια ταραγμένη εποχή σε διεθνές επίπεδο, υπενθυμίζει τη σημασία της επιμονής στο ολυμπιακό ιδεώδες και στην προώθηση μιας κουλτούρας ειρήνης, βασισμένης στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν 40 επιλεγμένες φωτογραφίες αθλητικών διοργανώσεων, στις οποίες βλέπουμε τους αθλητές είτε τη στιγμή που αγωνίζονται, είτε τις στιγμές αμέσως μετά την προσπάθεια, καθώς και πορτρέτα τους στον χώρο προετοιμασίας. Το κοινό στοιχείο που διατρέχει όλες τις εικόνες της έκθεσης είναι το συναίσθημα. Ο θεατής συναισθάνεται και μοιράζεται την ένταση αυτών των, ιστορικών πολλές φορές, στιγμών σε κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις οι οποίες ενεργοποιούν και ενώνουν τον κόσμο με τρόπο μοναδικό. Αποκορύφωση αυτής της ενωτικής δύναμης είναι, δίχως άλλο, οι Ολυμπιακοί Αγώνες, που τους παρακολουθεί όλος ο πλανήτης. Το έντονα συναισθηματικό αποτέλεσμα οφείλεται φυσικά και στην προσέγγιση του ίδιου του φωτογράφου. Ο Ζυμάρας γνωρίζει μέσα από τα χρόνια τους αθλητές και τις αθλήτριές μας, ζει από κοντά την αφοσίωσή τους και τους παρακολουθεί φωτογραφικά σε συγκλονιστικές στιγμές υπέρβασης του εαυτού.

Λίγα λόγια για τον Αγγελο Ζυμάρα

Ο Άγγελος Ζυμάρας είναι επαγγελματίας φωτογράφος που ασχολείται κυρίως με την αθλητική φωτογραφία. Έζησε στο Λονδίνο για δεκαπέντε χρόνια. Σήμερα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο καλύπτοντας φωτογραφικά τις σημαντικότερες αθλητικές διοργανώσεις.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Απριλίου.

Info:

Ελληνογερμανική Αγωγή

Defying Gravity

Έκθεση φωτογραφίας Άγγελου Ζυμάρα

Εγκαίνια: Τετάρτη 10 Απριλίου και ώρα 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 10 – 23 Απριλίου 2024

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 – 20:00

Σάββατο & Κυριακή 10:00 – 14:00

Οδός Δημητρίου Παναγέα, 15351 Παλλήνη Αττικής

τηλέφωνο: 210-8176700

www.ea.gr