Υβρίδιο νεοαυριανισμού και τραμπισμού
Eurokinissi
Eurokinissi

Υβρίδιο νεοαυριανισμού και τραμπισμού

Ο κύριος Στέφανος Κασσελάκης και η ομάδα υποστήριξης του κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα «υβρίδιο» που συνδυάζει τη γνωστή πολακική τοξικότητα με τη δημαγωγία μέσω του χορηγούμενου life style. Στα πρωϊνάδικα και τα μεσημεριανάδικα με τα χαρωπά σκηνικά και τους άνετους καναπέδες ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργεί οικειότητα και περνάει στο κοινό με τις μικρότερες αντιστάσεις, τις πλέον δηλητηριώδεις για τη δημοκρατία, θέσεις και απόψεις. 

Αμφισβητώντας το αδιάβλητο των εκλογών, τη λειτουργία της δικαιοσύνης, τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες

Όλα αυτά ενώ ανοίγει την κλειδαρότρυπα της ζωής του, ως οικογενειάρχη. Λέγοντας πότε θα παντρευτεί τον Τάιλερ και πότε θα μετακομίσει στο διαμέρισμα των εκατομμυρίων στο Κολωνάκι. 

Η στρατηγική, είναι δαιμόνια.  

Εγώ σας λέω όλα τα οικογενειακά μου και σας υποβάλλω τη θέση πως η δικαιοσύνη δεν είναι το αποκούμπι των αδυνάτων και οι εκλογές δεν είναι δίκαιες. 

Πόσοι θα διαβάσουν το άρθρο του Νίκου Αλιβιζάτου που αποδομεί τα επιχειρήματα των συνωμοσιολόγων και πόσοι θα σταθούν να χαζέψουν τον Στέφανο Κασσελάκη να ακκίζεται για το πόσο καταπληκτικά ευγνώμονες ήταν οι φαντάροι στο θάλαμο του;

Παράλληλα βεβαίως εξακολουθεί να δρα η παραδοσιακή «σχολή Πολάκη» εμπλουτισμένη με νέες δυνάμεις, βλέπε Έλενα Ακρίτα.

Με τακτικές νέο αυριανισμού και εφεδρείες από τα ακροδεξιά, πλαγιοκοπούν τον πρωθυπουργό χτυπώντας ξανά τη σύζυγό του. Μέχρι τον αριστερό Νίκο Καρανίκα, άλλοτε κολλητό φίλο του ζεύγους Τσίπρα, σόκαρε ο «μισογυνισμός» τον οποίο αποκάλυπτε η επίθεση της κυρίας Ακρίτα. Μάλλον, δεν ήταν ο μισογυνισμός το χειρότερο, από τα κίνητρά της.

Το νέο «κατηγορώ» είναι τόσο παλιό και έχει εξαντλήσει τη χρησιμότητά του, αλλά αποτελεί για το ΣΥΡΙΖΑ ότι και τα μαλλιά, στον πνιγμένο.  

Ζούμε τον πιο καθάριο τραμπισμό. Τον εισήγαγε ατελώς ο κύριος Κασσελάκης και μπόλιασε με αυτόν ένα ήδη ακραία λαϊκίστικο πολιτικό dna.  Έπαρση λόγω ατομικού πλούτου, life style, θεωρίες συνωμοσίας, αμφισβήτηση όλων των θεσμών, τοξικότητα, ειρωνεία και τυφλά χτυπήματα στους πολιτικούς αντιπάλους.

Συνδυαστικά με ασχετοσύνη, κουτοπονηριά, ψεύδη και τόνους αντιθεσμικότητας.

Συνδυασμό που έκρυβε και το …ραβασάκι  που παρέδωσε η κυρία Θεοδώρα Τζάκρη στον γραμματέα της Κ.Ο της Ν.Δ, για να κατηγορηθεί ο Κ. Αχ. Καραμανλής ότι είχε δόλο και ήθελε να σκοτώσει τους ανθρώπους στα Τέμπη.  Κατηγορητήριο δεν τόλμησαν ακόμη να  συντάξουν και να υπογράψουν πάντως.

Εάν συμφωνήσουμε πως η Δημοκρατία στη χώρα έχει ανάγκη ένα μπουστάρισμα, ένας ακόμη εκλογικός κόλαφος στις παρειές της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν μια καλή αρχή. Αλλά και σε όποιον άλλο επιχειρεί να πείσει τους πολίτες ότι τα «στηρίγματα» της Δημοκρατίας, είναι αυτά που χρησιμοποιούν για να την υποσκάψουν.